Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obožavatelji se pitaju

Živimo u dobu "Blade Runnera", ali gdje su leteći auti?

Foto: Screenshot
22.11.2019.
u 13:24

Radnja kultnog filma Ridleyja Scotta "Blade Runner" iz 1982. odvija se upravo u studenom 2019. godine. Je li Scott predvidio budućnost?

Svi ljubitelji kultnog znanstveno-fantastičnog filma "Blade Runner" koji je svjetlo dana ugledao 1982. godine, s nestrpljenjem su iščekivali studeni 2019., doba u koje je smještena radnja i do zadnjeg trenutka nisu se prestali nadati da ćemo uskoro dobiti barem leteće aute, ako već ne hiperrealistične androide

Film Ridleyja Scotta s Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi, temeljen na knjizi "Sanjaju li androidi električne ovce" početak je 21. stoljeća prikazao kao noir distopiju u nekom budućem Los Angelesu, zagađenom, prljavom i prenapučenom - i po tome bar malo sličnom današnjem LA-u. Na planetima koje smo u toj zamišljenoj budućnosti uspjeli naseliti, stvaraju se kolonije replikanata, čovjekolikih androida koje je osmislila megakorporacija Tyrell. Replikanti, kojima njihovi tvorci ugrađuju lažna sjećanja, iako su snažniji i fizički sposobniji od ljudi, blaženo su nesvjesni da su androidi i dizajnirani da bespogovorno služe ljudima, no imaju jednu veliku manu - s vremenom razvijaju vlastite osjećaje. Strogo im je zabranjeno silaziti na Zemlju među ljude, zbog čega postoji poseban odred snaga reda i mira Blade Runner, koji love i ubijaju odbjegle replikante. Pripadnik Blade Runnera Rick Deckard, kojeg tumači Ford, ganjajući skupinu ubilački nastrojenih replikanata, zaljubljuje se i - upada u probleme preko glave. 

Obožavatelji filma su na početak "doba Blade Runnera" oduševljeno reagirali na društvenim mrežama.

Prije dvije godine pojavio se i nastavak filma pod nazivom "Blade Runner 2049." u režiji Denisa Villeneuve u kojem Ford reprizira svoju kultnu ulogu uz pojačanje Ryana Goslinga - i sada nam preostaje čekati još samo 30 godina i nadati se da ni taj film neće biti blizu istini. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije