Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Lisinskom

Željko Lučić - strastveni bariton i roker u duši

Željko Lučić - strastveni bariton i roker u duši
Foto: Promo
1/2
29.11.2017.
u 14:46

Kada je 1993. debitirao u Novom Sadu nije ni slutio kakvu mu uzbudljivu karijeru budućnost donosi.

Desetljeće predanog rada kasnije samouvjereno je stao pred publiku Metropolitan opere u operi Amilcare Ponchiellija. No, Verdijevi su likovi ipak oni s kojima neprestano oduševljava najzahtjevnije slušatelje diljem svijeta. Rigoletto, Macbeth, Germont (Traviata) i Count di Luna (Trubadur) postali su dio njegovog svakodnevnog repertoara na pozornici Kraljevske opere u Londonu, milanske Scale, Pariške opere te Bečke državne opere. Iza njega je dvadeset godina uspješne svjetske karijere.

Rijetke slobodne trenutke provodi u Frankfurtu sa suprugom i sinovima: "Sinovi sviraju klavir, pomalo i pjevaju, ali je to još uvijek hobi. Obojica su sportski aktivni, igraju vaterpolo. Vidjet ćemo što će izabrati u budućnosti" - izjavio je ponosni otac u nedavnom intervjuu za magazin Novosti i nije skrivao da često s tribina, kada mu to vrijeme dozvoli, bodri svoje nasljednike.

Osim obitelji, posebno mjesto u njegovom životu zauzimaju prijatelji, od kojih svakako ističe prvog susjeda iz rodnog Zrenjanina, Caneta, pjevača Partibrejkersa s kojim redovito ispija kave. S prijateljima dijeli veliku ljubav prema rock glazbi za koju kaže da ju ne pjeva, ali ju obožava slušati. I to u nešto žešćoj varijanti - strastveni je ljubitelj klasičnog heavy metala i hard rocka, grupe Iron Maiden, Saxon, Deep Purple, Led Zeppelin i AC/DC.

"Njegov izvrsni osjećaj scenskog rada u kombinaciji s istinskim Verdijevim baritonom, vrhunskim legatom i impresivnim dinamičnim rasponom, stvara neprocjenjiv doživljaj.", Moore Parker, operni kritičar

U Lisinskom će nastupiti 7. prosinca, u sklopu ciklusa Arioso, uz sopranisticu Ivanu Lazar i u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Ive Lipanovića.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije