Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgođene predstave

Zbog zaraze koronom HNK Split prekida svoj program

30.10.2020.
u 10:11

Uprava HNK u Splitu do daljnjega odgodila je sve predstave zbog zaraze člana Orkestra koronavirusom.

Zbog pojave infekcije izazvane koronavirusom kod jednog člana Orkestra Hrvatskog narodnog kazališta Split, uprava splitskog teatra na sastanku održanom u četvrtak poslijepodne odlučila je radi zaštite zdravlja publike i ostalih članova kazališta do daljnjega odgoditi sve predstave.

U skladu s tim, neće izvesti dva najavljena koncerta, Requiem u c-molu kojim su već tradicionalno obilježavali Dušni dan. Koncerti su bili zakazani za 30. i 31. studenog.

U priopćenju kojeg su poslali iz splitskog kazališta, naglašavaju kako je zbog potrebe dezinfekcije velike pozornice morala biti odgođena i predstava “Correr o fado” portugalskog koreografa Daniela Cardose kojom su željeli proslaviti Svjetski dan baleta.

Uprava HNK Split smatra kako je najodgovornije prema publici, ali i umjetnicima, odgoditi i ostale najavljene predstave za iduće dane. Ovisno o daljnjem razvoju situacije i o epidemiološkoj slici, odlučit će o novim terminima odgođenih programa o kojima će javnost pravovremeno informirati. Dramski i baletni kazališni ansambli koji nisu obuhvaćeni ovom odlukom, nastavit će s radom i pripremama novih programa koji su u tijeku. Za sve informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je, poručuju, kontaktirati Ured prodaje HNK Split. O ponovnom otvaranju kazališta javnost će biti obaviještena na vrijeme, ali ne prije nego što članovi Orkestra ozdrave, poručio je ravnatelj Srećko Šestan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije