Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski festival

Završio još jedan ZagrebDox: U osam dana prikazano 125 dokumentarnih filmova

ZagrebDox
04.03.2018.
u 15:45

O uspjehu ZagrebDox-a govori izuzetna posjećenost, a 14. izdanje pamtit će se i po prekrasnoj atmosferi

Nakon osam dana, 125 dokumentarnih filmova, 14 programa i brojnih razgovora s autorima iz različitih dijelova svijeta završilo je 14. izdanje ZagrebDox-a.

O uspjehu ZagrebDox-a govori izuzetna posjećenost, a 14. izdanje pamtit će se i po prekrasnoj atmosferi.

Nagradu Veliki pečat osvojio je film "O očevima i sinovima" sirijskog redatelja Talala Derkija kao najbolji u međunarodnoj konkurenciji, dok je film "Druga strana svega" srpske redateljice Mile Turajlić proglašen najboljim u regionalnoj konkurenciji ovogodišnjeg ZagrebDoxa, čiji je natjecateljski dio završio u subotu navečer dodjelom nagrada.

Žiri međunarodne konkurencije, u kojem su bili Boris Poljak, Anna Zamecka i Harry Vaughn, dodijelio je i dva Posebna priznanja. Prvo je dobio gruzijski film "Grad sunca" Ratija Onelija, koji "s empatijom i oduševljenjem donosi prikaz grada duhova koji opstaje zahvaljujući nepokolebljivoj naravi svojih građana koji se svakodnevno bore sa zastarjelim ritualima i zajednicom". Drugo posebno priznanje pripalo je kolumbijskom filmu "Džungla te poznaje bolje" Juanite Onzage, u kojem se "neprimjetno spajaju stvarnost i duhovni svijet, a zbog impresivne slikovnosti i detaljnih uvida u prošlost i sadašnjost jedne obitelji".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije