Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA NAGRADA

Završen 20 Festival glumca: Srce veće od ruku najbolja predstava

Playdrama
19.05.2013.
u 17:10

Na istoj svečanosti nagrada za najbolju glumicu pripala je Jasni Palić Picukarić i Anastasiji Jankovskoj dok su nagrade za najbolje glumce dobili Boris Svrtan i Nenad Srdelić

Prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada proteklog vikenda u Iloku je završen ovogodišnji jubilarni 20. Festival glumca. Prema odluci ocjenjivačkog suda, kojega su činili Anja Šovagović Despot, Kostadinka Velkovska i Dušan Gojić, za najbolju kazališnu predstavu festivala proglašena je predstava Srce veće od ruku koja je izvedena u produkciji Kazališta Playdrama iz Splita. Na istoj svečanosti nagrada za najbolju glumicu pripala je Jasni Palić Picukarić i Anastasiji Jankovskoj dok su nagrade za najbolje glumce dobili Boris Svrtan i Nenad Srdelić. Za najboljeg mladog glumca ili glumicu festivala proglašen je Nikša Arčanin dok je posebno priznanje dodijeljeno Jerku Marčiću. Dodijeljena je i nagrada za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu koju je ocjenjivački sud dodijelio Berislavu Tomičiću. - Poslije svega možemo reći da je Festival glumca i ove godine opravdao svoja očekivanja. U devet dana njegovog trajanja prikazane su najbolje hrvatske kazališne predstave koje je u četiri grada Vukovarsko – srijemske županije pogledalo oko 6000 gledatelja, rekao je Himzo Nuhanović, izvršni producent festivala.    Ove godine domaćica festivala, na kojem je izedeno 16 predstava domaćih kazališta, kazališnih udruga i glumaca pojedinaca, bila je Helena Buljan dok je predstave koje će biti prikazane na festivalu odabrala Perica Martinović. I ove godine u okviru festivala održano je niz popratnih aktivnosti poput radionica i druženja. Na svečanosti zatvaranja najavljen je idući 21. Festival glumca kojemu će slijedeće godine biti domaćin Vukovar.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije