Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT ROKLICER
Povratak na članak

Zašto me, dovraga, ne ostaviš na miru

Kratka priča 'Ranko Marinković' zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 11

GO
goran2hr
23:16 08.09.2017.

Priča je nešto bolja od ostalih, ovdje ponuđenih.

VL
SM
stari_mačak
14:59 06.09.2017.

Ovako to izgleda kad netko silom želi biti mješavina Millera i Bukowskog, ali rečenice tipa: "Na vratima se, u tom prijelomnom času, oglasilo zvono na vratima." to ne dozvoljavaju. Drugo i još važnije, autor koji je inače hrabar u svojoj poeziji i prozi ovdje je pokazao da ipak nema testise (muda) nego je strašljivo odustao (pičkasto) od onoga što tekstu daje uvjerljivost govora ulice i junaka kojemu je svejedno (živo mu se jebe) što se oko njega događa. Spominjanje "lijepe materine", "općenja" ili "one stvari" umjesto pravih izraza je kukavičluk i strah da to konzervativni Večernji list ne bi objavio i to je za jednog književnika jadno. Govori to i o neiskrenosti onoga što se i o čemu se piše i jednostavno je nevjerodostojno, neuvjerljivo. A sama priča? Pa, kad je mladić od 50 (slovima: pedeset) kilograma rekao tko je odmah sam znao da je sin našeg glavnog junaka u gaćama. Poruka? Nema poruke, ovo je samo dijalog možda nekog većeg teksta, ali zato ja imam poruku za autora: Robi, jebeš pisca koji podilazi i nema muda napisati ono što želi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.