Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Započelo 21. Lutkarsko proljeće Vukovarsko-srijemske županije

Lidija Helajz
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
14.03.2016.
u 22:48

Najveća novost ove godine je Prvi susret književnika za djecu

Predstavom “Snjeguljica”, u izvedbi Gradskoga kazališta lutaka Rijeka, danas je u Hrvatskome domu u Vukovaru započelo 21. Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Također danas su u Dvorcu Eltz dodijeljene i povelje za životno djelo osobama koje su zadužile lutkarsku umjetnost. Te nagrade od ove godine nose naziv Zvonka Festinija koji je dugi niz godina bio predsjednik hrvatskog Centra UNIMA-e i Organizacijskog odbora Lutkarskog proljeća.

Odlukom povjerenstva ovogodišnje povelje "Zvonko Festini" za životno djelo dodijeljene su Antoniji Bogner Šaban za doprinos u području teatrologije i istraživanju lutkarstva u Hrvatskoj, Lidiji Helajz iz Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka za doprinos glumačkoj umjetnosti hrvatskog lutkarstva i Petru Šurkaloviću iz Lutkarskog kazališta Mostar za doprinos umjetnosti hrvatskog lutkarstva.

Na ovogodišnjem Lutkarskom proljeću, koje se održava od 14. do 19. ožujka, nastupit će 15 lutkarskih kazališta iz Hrvatske, BiH i Srbije koji će izvesti ukupno 84 predstave. Lutkarske predstave biti će izvedene u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije i 13 općina te Orašju (BiH). Organizatori su i ove godine pripremili niz popratnih manifestacija kao što su izložbe i radionice za djecu, profesore i odrasle. Najveća novost ove godine je Prvi susret književnika za djecu na Lutkarskom proljeću na kojem će u Spomen kući Ivana Kozarca u Vinkovcima sudjelovati književnici Silvija Šesto, Sonja Smolec, Snježana Babić Višnjić, Zoran Pongrašić, Davor Šunk i Vladimir Bakarić.

>> Umro ugledni lutkarski redatelj i glumac Zvonko Festini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije