Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štovatelji shrvani

Zapisali su: 'Dragi Ivo, zbog tebe smo gledali hrvatske filmove...'

Knjiiga žalosti za Ivu Gregurevića
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/7
04.01.2019.
u 19:32

Knjiga žalosti postavljena je u predvorju zagrebačkoga HNK u kojem će se 16. siječnja u podne održati i službena komemoracija za Ivu Gregurevića

Članovi obitelji, prijatelji, kolege i svi štovatelji lika i djela jednoga od najvećih i najomiljenijih hrvatskih glumaca moći će se oprostiti s pokojnim Ivom Gregurevićem na dvije lokacije: na zagrebačkom Mirogoju i u Orašju, u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali. 

Zagrebački ispraćaj održat će se u ponedjeljak u 15 sati i na njemu će govore održati Perica Martinović, predsjednica Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, Antun Vrdoljak u ime Društva hrvatskih filmskih redatelja te Vedran Mlikota kao jedan od najvećih Gregurevićevih kolega glumaca, ali prije svega prijatelja.

Gregurevićev sprovod bit će pak održan dan poslije ispraćaja na Mirogoju, i to s početkom u 14 sati, a svečani govor održat će Enes Kišević, pisac koji je s Gregurevićem prijateljevao više od pola stoljeća. Njihovo prijateljstvo najbolje je možda prikazano na lanjskim Danima hrvatskoga filma u Orašju na kojima je Gregurević predstavio Kiševića, a on je s pozornice rekao: "Prvi smo se put upoznali na Akademiji kada sam bio na trećoj, a Ivo na prvoj godini. Rekao mi je: 'Enese, ja ću tebi donijeti kruh od svoje majke, a ti meni svoju knjigu.'"

Knjiiga žalosti za Ivu Gregurevića
1/14

Službena komemoracija održat će se 16. siječnja u podne u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK), a od jučer je moguće i upisati se u knjigu žalosti koja se nalazi u predvorju HNK

"Dragi Ivo, zbog tebe smo gledale hrvatske filmove", "Hvala Vam na svim trenucima Vaše genijalnosti", "Da ti je lijepo na nebu", "Dragi Ivo, bila mi je čast raditi u tvoje doba", "Hvala, legendo" tek su neke od poruka  kolega, znanih i neznanih, pa čak i zagrebačkih vatrogasaca kojima se ispisuju stranice knjige žalosti. Tugom je obavijeno i njegovo rodno Orašje u kojemu se od prvoga dana kada je vijest o smrti potresla njegove sugrađane ispred Gregurevićeve rodne kuće u Ulici oslobođenja nižu svijeće i lampaši, mahom oni "crven-bijel-plav".

>> Pogledajte koje su bile najveće uloge Ive Gregurevića

Ključne riječi

Komentara 3

GA
garincha
02:02 05.01.2019.

...na dvije lokacije: na zagrebačkom Mirogoju i u Orašju, u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali. Ne znaju svi zemljopis pa bi bilo korektno navesti da se Orasje i Donja Mahala nalaze u susjednoj zemlji,BiH!

Avatar FranjoJosip
FranjoJosip
20:34 04.01.2019.

Neka ti je laka zemlja, majstore!

Avatar nevira
nevira
22:04 04.01.2019.

Počivaj u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije