Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzbudljive vijesti

Zagrepčani nominirani za Grammy

Foto: MARKO PLETIKOSA/PARMA RECORDINGS
1/2
22.11.2019.
u 12:45

Zagrebačka filharmonija snimala je orkestralne dionice za božićni album gospel dive CeCe Winans koji je nominiran za Grammy za najbolji album u žanru gospela.

S jednakim uzbuđenjem s kakvim čitav filmaški i filmofilski svijet svake godine iščekuje objavu nominacija za Oscare, glazbenici, producenti i diskografske kuće širom svijeta sinoć su tražili svoje naslove na velikom popisu albuma i imena nominiranih za najveću diskografsku nagradu Grammy.

Veselje i uzbuđenje zbog osvojene nominacije zavladalo je jutros i u Zagrebačkoj filharmoniji koja se našla u ekipi nominiranoj za najprestižniju diskografsku nagradu, i to u vrlo neočekivanoj kategoriji za prvi hrvatski orkestar. Riječ je o kategoriji pod rednim brojem 38 za najbolji album u žanru gospela!

Nositeljica nominacije je jedna od najvećih američkih i svjetskih zvijezda gospela, pjevačica CeCe Winans koja se može pohvaliti već s preko dvanaest milijuna prodanih albuma. Za Grammy je nominiran njen najnoviji božićni album pod naslovom "Something's Happening" koji je već postao hit uoči predstojećih blagdana na digitalnim platformama i diskografskom tržištu. Album je izdan pod etiketom "Pure Springs Gospel", a za produkciju i snimanje orkestralnih dionica, bez kakvih nema raskošnog božićnog ugođaja, angažirana je Parma Recordings, vrlo dinamična i propulzivna američka diskografska koja je kroz mnoge i vrlo različite projekte već neko vrijeme prisutna i u Hrvatskoj, počevši od snimanja, objavljivanja i globalne promocije hrvatskog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića.

Foto: PURE SPRINGS GOSPEL

Tako je ta tvrtka za božićni album CeCe Winans angažirala orkestar Zagrebačke filharmonije koji je svoje dionice snimao prošlog ljeta u velikoj dvorani Lisinskog pod vodstvom iskusne i u Zagrebu već udomaćene međunarodne ekipe Parma Recordingsa i dirigenta Tima Akersa.

Nedugo nakon što je s velikim maestrom Dmitrijem Kitajenkom u Lisinskom snimila već treći album za njemačku diskografsku kuću Oehms Classics, s probranim djelima klasičnog repertoara, Zagrebačka filharmonija sada se našla i na prestižnoj listi nominacija za Grammyja kao izvrstan i poželjan gospel-orkestar u pratnji velike dive gospela CeCe Winans. Već i sama nominacija je velik uspjeh za sve koji su sudjelovali u ovom projektu, a da je album jedan od favorita i za osvajanje Grammyja najbolje govori činjenica da ih je CeCe Winans u svojoj dugogodišnjoj karijeri osvojila već dvanaest!

Komentara 3

ZD
zdenka34
13:45 22.11.2019.

Pa to je divno...bravo...

KR
kritiko
13:59 22.11.2019.

super !nek se vidi da i mi imamo prave muzičare !

Avatar pendreck
pendreck
14:02 22.11.2019.

svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije