Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija

Zagrepčani pohrlili u Mimaru vidjeti Picassa

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
03.12.2019.
u 08:33

Do 29. prosinca građani mogu pogledati dvije slike za koje Hrvat već 20 godina pokušava dokazati da su Picassovi originali nastali 1910. i 1913. godine

Dva djela Pabla Picassa, za koja njihov hrvatski vlasnik dva desetljeća pokušava dokazati da su autentična, od sinoć do 29. prosinca izložena su u Mimari.

1/7

Pohrlili su ih pogledati brojni Zagrepčani.

U pitanju su ulje na platnu “Žena s gitarom” iz 1910. i kolaž “Mandolina i gitara” iz 1913. nastali u Picassovoj kubističkoj fazi.

Prije izložbe u Mimari djela su nam predstavljena i u Esplanadi gdje su nam o nalazima analiza koji idu u prilog tome da je riječ o originalima, govorili prof. Igor Jelovac, sudski vještak za grafologiju, dokumente i rukopise i red. prof. dr. sc. Vladan Desnica, pročelnik Odsjeka za konzerviranje i restauriranje umjetnina na zagrebačkom ALU.     

Komentara 2

PA
Pajkoslava2
09:36 03.12.2019.

Pročitam naslov i odustanem. Zagrebcani? ??? B????

DU
Deleted user
09:01 03.12.2019.

ZagreBčani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije