Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U HNK Zagreb

Zagrebačko gostovanje splitskih plesnih umjetnika s Dodirom

Dodir, Balet HNK Split
arhiva VL
29.05.2011.
u 10:45

Be'er nikad nema želju ili namjeru pripovijedati neku određenu priču, više mu je stalo da kod posjetitelja svojih predstava potakne otvaranje njegova vlastitog unutrašnjeg svijeta nego da ga usmjeri prema samom koreografiranom djelu

Predstava splitskog Baleta Dodir izraelskog koreografa Ramija Be’era u nedjelju, 29. svibnja, gostuje na sceni HNK u Zagrebu. Kao i u većini svojih predstava, Be’er se i u Dodiru predstavlja kao cjelovit autor. Ovaj balet praizveden je 2010. u sklopu Splitskog ljeta.

Rami Be’er današnji umjetnički ravnatelj Kibbutz Contemporary Dance Company rođen je u obitelji glazbenika u kibucu Ga’aton u Izraelu. Vrlo rano počeo je svirati violončelo, ali kasnije prelazi na studij plesa kod Yehudit Arnon. Plesnoj skupini pridružio se 1980. godine kao plesač i koreograf i od tada je napravio brojne predstave za odrasle, ali i neka sjajna, vrlo popularna djela za djecu. Različite inozemne kompanije pozivaju ga na suradnju, a svake godine sudjeluje na međunarodnom festivalu plesa u Karmielu. Uz koreografiju, u svojim predstavama najčešće sam potpisuje i scenografiju i oblikovanje svjetla. Iako neka njegova djela jasno pokazuju zanimanje za socijalnu tematiku, nikad se nije priklonio ideološkom ili propagandističkom pristupu umjetnosti. Kako Be'er nikad nema želju ili namjeru pripovijedati neku određenu priču, više mu je stalo da kod posjetitelja svojih predstava potakne otvaranje njegova vlastitog unutrašnjeg svijeta nego da ga usmjeri prema samom koreografiranom djelu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije