Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera na Velesajmu

Dječja mudrost u Ferlinovoj stilizaciji

05.05.2015.
u 13:12

'Mi smo kraljevi a ne ljudi' - iskusni glumci igraju mališane

U Kineskom paviljonu Zagrebačkog velesajma u subotu je premijerno izvedena predstava "Mi smo kraljevi a ne ljudi" redatelja i koreografa Matije Ferlina. Nastavljajući se na njegov dosadašnji rad na dekonstrukciji ključnih elemenata dramskog teksta i izraza, predstava je u potpunosti temeljena na prikupljenim dječjim iskazima. Kroz njihove naivno mudre i na trenutke urnebesne rečenice autor prorađuje bezvremenske teme, od postanka života na zemlji, preko vjerskog spram sekularnog odgoja do definicije prijateljstva i bliskosti, obiteljskog nasilja i ratnih trauma.

Dječji habitus besprijekorno je preuzeo glumac Livio Badurina, u svojoj ulozi vrlo je dobra i stalna Ferlinova suradnica Jadranka Đokić, kao i iskusni član ansambla Drame HNK Dušan Gojić, dok su u ostalim ulogama Ana Begić, Iva Mihalić i Ivan Jončić. Predstava je, kao i uvijek u Ferlinovu radu, besprijekorno stilizirana, no nedostaje joj čvršće dramaturške strukture, što se posebno osjeti u drugom dijelu izvedbe, u kojem smo lišeni osjećaja vrhunske kazališne čarolije na koji nas je ovaj izvedbeni mag navikao svojim prijašnjim radovima. 

>> Matija Ferlin je mag kazališta koje ne smije biti samo na marginama

Komentara 1

NE
Neba
14:27 05.05.2015.

Badava vam ova silna reklama. Nemate publiku niti za tih stotinjak mjesta - prosjecno desetak ljudi kupi kartu...to nije nivo nacionalnog kazalista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije