Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"tri probe tjedno"

Zagrebački geo-rock bend Doringo novim singlom najavljuje album

Doringo
02.11.2020.
u 11:56

Zagrebački geo-rock sastav Doringo objavio je novi videospot za singl "Tri Probe Tjedno". Ovaj singl je ujedno i najava njihovog trećeg albuma "Budem budem" čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine.

Zagrebački geo-rock sastav Doringo objavio je novi videospot za singl "Tri Probe Tjedno". Ovaj singl je ujedno i najava njihovog trećeg albuma "Budem budem" čiji se izlazak očekuje početkom 2021. godine.

Za režiju i montažu zaslužan je Doringo, a u spotu se pojavljuju svi članovi sastava: Damir Mihaljević (bubanj), Mihovil Jurdana (bas), Mak Murtić (flauta, saksofon), Lucija Stanojević (violina) te Doringo (gitara).

Sve je počelo 2006. godine osnutkom benda “Šta ima?”, a nakon mnogobrojnih promjena postava, djeluju u formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) od 2016. godine. Prvi album “Infography” izlazi 2017. a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno novi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020. Iste godine sastavu se pridružuju Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina).

Doringo je skovao novi termin kako bi opisao svoju glazbu, a to je “zemljopisni rock” iliti “geographical rock” što bi na kraju moglo završiti kao “geo-rock”. Glazba je definitivno avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz Doringovo djelovanje. Kao gosti bilo u studiju ili na koncertima pojavljuju se redom renomirani glazbenici: Orjen Riđanović (akustična gitara), Aldo Foško (bas klarinet), Krunoslav Kobeščak (udaraljke), Danijel Maoduš (akustična gitara), Franjo Stojaković (klarinet, saxofon), Fred Lanz (klavijature) te Fran Krsto Šercar (udaraljke).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije