Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18. izdanje

Zagreb film festival seli sve svoje programe online

29.10.2020.
u 10:44

Zagreb film festival svoje će 18. izdanje održati na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film.

U svjetlu stalnog porasta broja novozaraženih koronavirusom te radi očuvanja zdravlja publike i festivalske ekipe, Zagreb film festival svoje će osamnaesto izdanje održati online, na platformama kinoeuropa.hr te croatian.film.

– Pripremajući ovogodišnje izdanje festivala, sami smo za sebe napisali nekoliko različitih scenarija, koje smo poput nekog stalno nezadovoljnog redatelja svaki dan mijenjali, dopunjavali i prilagođavali... Prateći daljnji razvoj zbivanja te svakodnevno svjedočeći teškoj situaciji u kojoj se nalazi naš zdravstveni sustav, donijeli smo odluku da ni na koji način ne želimo dovesti u pitanje zdravlje svoje publike i festivalske ekipe. Suočavali smo se s velikim brojem izazova od samog početka svog djelovanja. Ovaj je dosad možda najveći. No ja čvrsto vjerujem da ćemo već sljedeće godine ponovno slaviti film kako on to zaslužuje, uz prisustvo autora, fizički blizu jedni drugima, uz razgovor i pokoju zabavu – rekao je direktor festivala Boris T. Matić.

18. Zagreb Film Festival održat će se prema ranije najavljenim datumima, od 8. do 15. studenog. Filmovi iz konkurencije i programa Ponovno s nama, te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom bit će prikazani na kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi croatian.film. Online će se održati i program Industrija, namijenjen filmskim profesionalcima i zainteresiranoj javnosti.

U glavnom programu dugometražnog filma ove godine gledamo već otkrivene naslove, laureata Venecije, srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića te poljski film Influencerica, zanimljivu studiju karaktera superuspješne fitness-motivatorice u režiji Magnusa von Horna, program Ponovno s nama među ostalima donosi nove filmove Rúnara Rúnarssona (Jeka) i Radua Judea (Velika slova), a Velikih 5 nove filmove Christiana Petzolda (Undine), Gabrielea Muccina (Najljepše godine) i Rodriga Sorogoyena (Madre). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije