Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cleveland

Zabrinuti građani zvali policiju zbog skulpture Isusa. Mislili su da je beskućnik

Twitter
20.10.2020.
u 11:31

Skulptura "Isusa beskućnika" postavljena je pokraj crkve sv. Barnabe u američkom gradu Clevelandu

Skulptura koja prikazuje "Isusa beskućnika" koji leži na klupi postavljena je prošlog ponedjeljka pokraj crkve sv. Barnabe u Clevelandu. Tim su činom, kažu iz crkve, htjeli ukazati na problem beskućništva i podsjetiti društvo na to da su svi ljudi stvoreni na sliku Božju. 

Ni dvadeset minuta kasnije, netko je pozvao lokalnu policiju, misleći da se radi o stvarnom beskućniku koji spava na klupi, objavio je pastor Alex Martin na svom Twitteru. 

Skulpturu je napravio umjetnik Timothy Schmalz 2018. godine te se od tada privremeno postavlja pokraj brojnih crkvi i vjerskih organizacija u okolici. Kod crkve sv. Barnabe ostat će do 1. prosinca. 

– Nadamo se da će ova skulptura inspirirati one koji je vide da nešto naprave i pomognu potrebitima. Vidjeti Isusa prikazanog na ovaj način podsjeća nas da se Isus u svoje vrijeme poistovjećivao s marginaliziranima i odbačenima u društvu – kazao je pastor Martin. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Warded
Warded
12:20 20.10.2020.

Zanimljivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije