Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika aukcija

Za 3 milijuna možete kupiti Elvisovu gitaru, a za nešto manje i akt Kanye Westa

Foto: GottaHaveRockandRoll
1/6
30.07.2020.
u 14:03

Više stotina različitih memorabilija vrijednih desetke milijuna dolara ponuđeno je na prodaju u jednoj od najpoznatijih američkih aukcijskih kuća specijaliziranih za ovakvu vrstu kolekcionarstva – Gotta Have Rock And Roll iz New Jerseya. Online aukcija traje do kraja srpnja.

Više stotina različitih memorabilija vrijednih desetke milijuna dolara ponuđeno je na prodaju u jednoj od najpoznatijih američkih aukcijskih kuća specijaliziranih za ovakvu vrstu kolekcionarstva – Gotta Have Rock And Roll iz New Jerseya. Online aukcija traje do kraja srpnja, a zvijezde aukcije koja je obuhvatila čak 2700 pretežno glazbenih i sportskih memorabilija, ali i predmeta drugih poznatih Amerikanaca i svjetskih ličnosti, su gitara Elvisa Presleya koju je koristio 1942. godine s početnom cijenom od 1,2 milijuna dolara i procjenom na između dva i tri milijuna dolara te tenisice Michaela Jordana iz sezone 1985./86. posebno prerađene nakon njegove ozljede i čija je ponuđena cijena u četvrtak bila 285.316 dolara. Tu su i gitare Keitha Richardsa, Princea (procjena na 300.000 dolara), Erica Claptona, članova Kissa, dok je na 20.000 dolara procijenjen dio Fender gitare koju je Pete Townshend 1967. razbio na pozornici tijekom svoje prve američke turneje.  

Među skupljim predmetima su i ručno pisana pjesma "The Wasp (Texas Radio and the Big Beat)" Jima Morrisona koja je izašla na kultnom albumu „L.A. Woman“, a danas je taj komadić papira procijenjen na 200.000 dolara. Na čak 300.000 dolara procjena je vrijednosti pet originalnih traka s neizdanim pjesmama Michaela Jacksona iz 2000. godine. Uz to kupac dobije i njegov osobni magnetofon.

Dvadesetak predmeta je pripadalo neprežaljenom Tupacu Shakuru među kojima su i njegove ručno pisane pjesme, ali i pismo koje je Tupac iz zatvora uputio svojoj djevojci 1995. godine, a odlično izgleda očuvani crni 2000 550 Ferrari Eddie Van Halena procijenjen na 200.000 dolara. Veliku pozornost privuklo i umjetničko djelo aktualnog kandidata za američkog predsjednika Kanye Westa. Kanye je akt ženske osobe napravio dok je bio u srednjoj školi te su ga stručnjaci procijenili na oko 20.000 dolara. Osobna aktovka bivšeg predsjednika Georgea Busha starijeg, iz vremena dok je radio u CIA procijenjena je na 15.000 dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije