Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ponedjeljka

Vukovar spreman za održavanje 11. Vukovar film festivala

Foto: Branimir Bradarić
1/2
18.08.2017.
u 17:33

Direktor VFF Igor Rakonić ponovio je kako će tijekom festivala biti prikazano ukupno 80 filmova podijeljenih u 13 različitih kategorija.

Organizatori 11. Vukovar film festivala i vukovarske gradske vlasti provode zadnje pripreme pred početak festivala koji se otvara u ponedjeljak, 21. kolovoza.

Direktor VFF Igor Rakonić ponovio je kako će tijekom festivala biti prikazano ukupno 80 filmova podijeljenih u 13 različitih kategorija. Filmske projekcije prikazivat će se na deset lokacija od kojih njih sedam u Vukovaru. Uz već postojeće posebno interesantne u terasa Agencije za plovne putove, perivoj Dvorca Eltz, Vukovarska ada kao i putnički brod Bajadera.

- Festival otvara u ponedjeljak, 21. kolovoza "velika premijera", mađarski film "Tijelo i duša" redateljice Ildikó Enyedi. Radi se o „nekonvencionalnoj ljubavnoj priči iz klaonice", koja je dobila Zlatnog medvjeda ovogodišnjeg, 67. filmskog festivala u Berlinu, rekao je Rakonić najavljujući kako će na festivalu biti više od 90 gostiju iz svijeta filma.  

Najavio je i održavanje četiri filmske radionice kao i bogat zabavni festivalski program u okviru kojega će besplatne koncerte održati grupa Jinx (23. kolovoza) dok će na zatvaranju festivala (subota 26. Kolovoz) nastupiti Kojoti. Ostale večeri za plesne će se ritmove pobrinuti poznati DJ-evi Alen Balen, Tomo Ricov i DJ Neno. O najboljima i ove godine odlučuju dva žirija u sastavu istaknutih filmskih profesionalaca. Žirijem za kratke i dugometražne igrane filmove predsjedaju glumac Emir Hadžihafizbegović, filmski kritičar Dean Kotiga i urednica na HRT-u Branka Papić, a stručni sud za dokumentarce daju njemački redatelj i producent Tim van Beveren i poljski redatelj Marek Tomasz Pawlowski, dok domaće boje brani nagrađivana hrvatska redateljica Irena Škorić.

Po riječima Rakonića tijekom 11. Vukovar film festivala bit će dodijeljene i dvije nagrade. Nagrada za životno djelo bit će dodijeljena redatelju Antunu Vrdoljaku dok će nagrada za doprinos hrvatskom filmu biti uručena književniku Pavlu Pavličiću.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je na konferenciji za novinare, koja je organizirana ovim povodom, kako su se gradske tvrtke i ustanove i ove godine na razne načine uključile u organizaciju festivala. Istakao je da se grad maksimalno uključio koliko je mogao.

- Bit će to jedna lijepa priča o filmskoj industriji i filmskim novitetima ali i o vukovarskoj, slavonskoj i srijemskoj gostoljubivosti. U tih nekoliko dana Vukovar će biti centar kulturnih događanja u Hrvatskoj, rekao je Penava.

Komentara 1

Avatar Coldmachine
Coldmachine
23:51 18.08.2017.

Malo jaci festival, Sandrad i promocija je na razini lakrdije, ,ko nekad po seoskim domovima kulture samo bolje zapaikrano, to su reprize filmova s dominacijom trece razrednih filmova zapravo koje nitko ne vrti osim ovako po tezgama, ako bude 2020 ljudi po filmu bit ce puno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije