Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TNT
Povratak na članak

Vraćaju se odrpanci koji su oblikovali generacijski humor

Ako osobu koja ne čita stripove pitate da vam nabroji barem jednog, gotovo je sigurno da će se sjetiti "Alana Forda". Uz "Zagora", "Alan Ford" je godinama bio sinonim stripa na ovim prostorima.

Komentari 7

DU
Deleted user
14:08 25.11.2009.

Razgaljuju mi dušu i osvježuju srce. Bez njih je život bezličan. Neizmjerna snaga ljudske istine i grube realnosti. Jer realnost je zaista gruba, pa BOG nas je protjerao iz raja odavno. neka ostaju vječno

VL
CL
clermond
13:43 25.11.2009.

Gle ti inteligentnog, preciznog, dobro napisanog teksta u Hrvatskim novinama.

VL
OB
-obrisani-
13:49 25.11.2009.

glavna caka alana forda bili su nenadmašni prijevodi nenada brixija, sve ostalo bilo je sekundarno

VL
GV
goran vrtaric
14:20 25.11.2009.

Alan Ford i Glavni gazda broj jedan su slika i prilika danasnje Hrvatske politicke scene. Sjetite se onih vjecnika grada Njujorka koji su izgledali kao svinje, pa superhika a o Grunfu da ne pricamo. Najjace parole Grunfa su onda nasmijavale do suza, ali danas su stvarnost postale. Npr. TRT MRT SMRT, pa BOLJE HRABRO POBJECI NEGO KUKAVICKI POGINUTI i da ne nabrajam. Zasto ih usporedjujem sa danasnjom politickom scenom? Jednostavno zbog toga sto politika, ili bolje receno politicari cine sve da nas na najsmjesniji i najjednostavniji nacin zajebu. Pricaju nam price, obecavaju sve i svasta, a sve sto vrijedi zavrsava u njihovu djepu. I kao u Alan Fordu, gdje kada vide u grahu cep od vina svi odusevljeno vicu MESO, koje godinama nisu vidjeli, tako i u politici Hrvatskoj, sve se svodi na to da Broj jedan (ima ih vise) kasira sve, a pustim obecanjima nagradjuje ostale. Svi se mi vidimo u liku Jeremije, Bob Rocka, debelog sefa, A poneki koji imaju muda i Sir Olivera. Grunf smo u stvari oko 90 % gradjana jer samo sa kojekakvim \"izumima\" covjek danas moze u Hrvatskoj prezivjeti. Bing je najvjerojatnije Ivo Sanader, a veliki Cezar Stjepan Mesic. Da ne duljim, Alan Ford je moju mladost ili bolje receno djetinjstvo u Jugoslaviji ucinio koliko toliko podnosljivim, i hvala Max - u i Bunkeru, na toliko radosti.

VL
MU
Mućanin
14:26 25.11.2009.

Kako uporno guraju neku Jugonostalgiju. Kome to toliko smeta, što se stvari kao Alan Ford i sl. idu u zaborav? Halo narode, imamo 2009 i živimo u slobodnoj Hrvatskoj!!!

VL
LY
Lynx
15:11 25.11.2009.

Prvi primjerak koji sam kupio bio je \"San jedne zimske noći\". Nakon toga postao sam ovisnik o tom stripu. goran vrtaric što se tiće Grunfa i njegovih parola, najjača mi je \"More je slano, zašećerimo ga!\" BTW čak je jedann lik iz Smogovaca, mislim da je Marinin deda, u stvari bio kopirani Broj 1. Mućanin mora da si teško patio u bivšoj državi. Stvarno te žalim...

VL
OB
-obrisani-
21:44 25.11.2009.

glavna caka alana forda bili su nenadmašni prijevodi nenada brixija, tom bi čovjeku trebalo napraviti spomenik na jelačić placu

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.