Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Puhovski

'Volimo ljutite gledatelje jer time stvaramo publiku koja samostalno odlučuje i bira'

Nenad Puhovski
Foto: screenshot
1/2
26.02.2019.
u 18:23

Zašto se na Doxu dodjeljuju nagrade starijim, a ne samo mlađim redateljima te što glavni selektor savjetuje da se treba pogledati pogledajte u video intervjuu

Iza ovogodišnjega petnaestoga ZagrebDoxa uspješna su dva festivalska dana. O atmosferi koja vlada i među posjetiteljima, ali i među organizacijskim timom govorio je za Večernji TV glavni krivac za postojanje ovoga za mnoge omiljenoga zagrebačkoga festivala, njegov osnivač i direktor Nenad Puhovski.

- Umora još uvijek nema. On obično nastupa negdje na pola puta, gdje je daleko početak, a još se ne nazire kraj. Dakle, srijeda ili četvrtak – rekao je Puhovski. Zaštitni znak festivala, koji ga od početaka prati, svakako je kvaliteta. Festival je učvrstio temelje koji su, govori Puhovski, postavljeni na njegovim počecima, a to su: želja da gledatelji imaju priliku pogledati dokumentarac u kinu, da imaju priliku pogledati dokumentarac koji je drugačiji od onih s TV-a te želja da Dox postane mjesto razmjene domaćih i stranih dokumentarnih uradaka. Jedan od simpatičnijih trenutaka ovogodišnjega festivala su i njegovi vizuali koji su, svatko će primijetiti, obučeni baš kao i osnivač festivala.

Pogledajte razgovor:

- Nitko mi ne vjeruje i znam da mi nitko nikada neće vjerovati, ali stvarno nemam ništa s tim – rekao je Puhovski dodavši kako je festival obučen u jeans isključivo kako bi pokazao svoju opuštenost kojom se, za razliku od svih drugih svjetskih festivala, može pohvaliti. Unatoč opuštenosti i dobroj vibri koja vlada festivalom, ipak postoje i slučajevi ljutitih posjetitelja, i to zato što im je, zbog bogatoga programa, nemoguće pogledati sve željene projekcije.

- Mi zapravo volimo ljutite gledatelje jer time stvaramo publiku koja samostalno odlučuje i bira – rekao je Puhovski dodavši kako na ovogodišnjem programu prevladavaju filmovi koji se bave posljedicama migrantskih kriza. Osim toga, svake godine na Doxu se mogu naći i novi programi, a to su: Ljubav i moda, Slow Dox i Poznati o poznatima.

Zašto se na Doxu dodjeljuju nagrade starijim, a ne samo mlađim redateljima te što glavni selektor savjetuje da se treba pogledati na ovogodišnjem ZagrebDoxu koji traje do 3. ožujka, pogledajte u video intervjuu.

Komentara 3

Avatar Mi sami
Mi sami
19:06 26.02.2019.

Levičarske orgije.

OK
okvals54
21:50 26.02.2019.

Puhovski 2,veci smrad od brata.

UH
Urvan_Hroboatos
12:31 01.03.2019.

Dva brata uboga.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije