Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvezdara teatar na Brijunima

Voja Brajović i Sergej Trifunović u "Vozu"

Foto: arhiva zvezdara teatar
13.08.2019.
u 13:40

Nagrađivana beogradska predstava „Voz“ nastala je po romanu američkog pisca Cormaca McCarthyja, a sada će je vidjeti i hrvatske publiak, jer "Voz"  u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda, gostuje 16. i 17. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u sklopu 19. sezone kazališta Ulysses.

Predstavu je adaptirao i režirao Voja Brajović, koji u njoj i glumi, zajedno sa Sergejom Trifunovićem. Njih dvojica su Crni i  Bijeli; a na samom početku priče Crni spašava Bijelog od samoubojstva i odvodi ga u svoj stan. Crni je bivši osuđenik i vjernik, dok je Bijeli ateist i profesor. Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi te o pitanju zašto živimo i zašto je Bijeli pokušao samoubojstvo.

Priča je to koja duboko propituje smisao života, koja ne nudi "instant" odgovore, već tjera publiku na razmišljanje. Voja Brajović kaže da ga je zainteresirala nakon što je gledao film „The Sunset Limited“, kojeg je po ovom Mc Carthyjevom djelu,  2011. godine režirao Tommy Lee Jones, koji u njemu i glumi uz  Samuela L. Jacksona.

“Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom je izazvati kritički odnos i svijest o tome kuda ide ovaj naš svijet. I naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje jedino ima  moć da spriječi propast civilizacije”, izjavio je Voja Brajović, kojemu je ovo bila prva kazališna režija. A njegov partner na sceni, velika glumačka zvijezda Sergej Trifunović o "Vozu" kaže: “Ovo nije kazališna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi sudarati do kraja života, sa tim vlakom bez konduktera".

Predstava je na matičnoj sceni Zvezdara teatra do sada odigrana više od 160 puta, uvijek pred prepunom dvoranom, a gostovala je na brojnim međunarodnim festivalima u regiji, osvojivši niz značajnih nagrada.

Komentara 3

BE
Beskucnik
18:39 13.08.2019.

A tko to placa ,naravno iz proracuna ,moze netko o brojkama

LU
luksa
15:20 13.08.2019.

Voja Brajović, Sergej Trifunović i predstava Voz to je prava umjetnost a ne nekakav Vrdoljak i General. Navali narode na Brijune.

PO
pozornik66
16:33 13.08.2019.

General ne smi na Brijune, tamo je samo odabrano društvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije