Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJITE ULAZNICE

Vodimo vas na predstavu Ponovno ujedinjenje dviju Koreja

Ponovno ujedinjenje dviju Koreja
Foto: Promo
1/3
13.06.2018.
u 15:50

U četvrtak 14. lipnja u 20 sati u Gradskom dramskom kazalištu Gavella prikazuje se predstava Ponovno ujedinjenje dviju Koreja u povodu 42. dana satire Fadila Hadžića.

Ponovno ujedinjenje dviju Koreja Joëla Pommerata duhovit je i poetičan scenski predložak, ponuđen izvođačima s nježnošću i razumijevanjem glumca koji piše za glumce. Paolo Magelli pritom je redatelj koji ovakve, formom raspršene tekstove, svojim redateljskim postupkom vješto okuplja i zbija znajući im istaknuti dramatičnost i ludičnost.

Pommeratovo je pismo "gorko-slatko", ali francuski autor kao da se uz osmijeh poigrava s melodramatičnom matricom ne izrugujući joj se, nego je inventivno preispitujući. U prijevodu Vande Mikšić, dobitnice Nagrade Iso Velikanović za prevoditeljski rad na djelu Georgesa Pereca, Ponovno ujedinjenje dviju Koreja sugerira predstavu koja je "pohvala ljubavi", zaigrana i otvorena za emotivan susret s gledateljem.

Foto: Promo

Izvedbe suvremenih francuskih dramskih tekstova u hrvatskom su kazalištu rijetkost pa je Ponovno ujedinjenje dviju Koreja već i po tome zanimljiva novost na pozornici našeg teatra.

Vecernji.hr ovom je prigodom za svoje čitatelje osigurao 5 x 2 ulaznice za ovu zanimljivu predstavu, a sve što trebate napraviti jest ispuniti obrazac i petero najbržih osvojit će po dvije ulaznice.

Nagradni natječaj traje do četvrtka 14. lipnja 2018. godine u 11 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo unutar tri sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Zlatko Ljubić
Darko Sigur
Vanja Ciglec
Ljiljana Stanić
Maja Gelo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije