Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15. Queer Zagreb

Vlasta Delimar protiv tabua o seksualnosti

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
23.05.2017.
u 19:15

Pravo na orgazam iznad 60-e je performans koji je otvorio festival Queer Zagreb

Performansom Vlaste Delimar “Pravo na orgazam iznad 60-e” u zagrebačkoj Galeriji Mala otvoren je 15. Queer Zagreb festival, ovaj put posvećen propitivanju, pa i dekonstruiranju takozvane ženske umjetnosti.

Vlasta Delimar svoj performans opisuje kao izražavanje onoga što se mnogi ne usude izreći. Kroz desetljeća prisutnosti na likovno-performerskoj sceni u Hrvatskoj, ali i u svijetu, Delimar se susretala s raznim kulturološkim raznolikostima po pitanju seksualnosti i društvenih normi.

Performans upućuje na važnost seksualnog života i uživanja u istom u tzv. poznim godinama, na što se i sama umjetnica osvrće jer se u njima i nalazi.

U prvoj večeri programa nastupile su i brazilske koreografkinje i plesačice Marcela Levi i Lucía Russo, predstavom “Željezna usta”.
U rasporedu 15. Queer Zagreba mjesto je našla i duhovita, drska predstava “Nijanse jedne kraljice” južnoafričke umjetnice Mmakgosi Kgabi, najavljena za petak, a program će u subotu, 27. svibnja zatvoriti Deborah Leiser-Moore izvedbom “Moje tijelo, moja zemlja” koja se bavi odnosom prema tijelu u potrazi za ljubavi i prihvaćanjem.

Komentara 3

OB
ObrenM
20:33 23.05.2017.

Vlasta Delimar bolesni egzibicionist.Sjetite se kada je u ime performansa pred znatizeljnim ljudima (i djecom) klala pjetla.Bolesno.

AU
autoritet
01:25 24.05.2017.

Treba znati dostojanstveno ostariti. Ovo je pomalo tužno.

U1
ursus_1212
21:32 23.05.2017.

Malo, malo, malo sam makla..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije