Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikend

Vlasta Delimar na svom imanju organizira vikend-performans

vlasta delimar
Marijan Susenj/PIXSELL
17.06.2010.
u 16:03

Ovogodišnja tema susreta bit će voda, a svoje performanse i instalacije prezentirat će petnaestak umjetnika. Publika sudjeluje u paljenju stvari koje im nose frustracije.

Vlasta Delimar u subotu od 17 sati na svom imanju u Štaglincu pokraj Koprivnice priprema novi međunarodni susret umjetnika. Ovogodišnja tema susreta bit će voda, a svoje performanse i instalacije prezentirat će petnaestak umjetnika.

Umjetnica objašnjava kako je izborom ovogodišnje teme htjela skrenuti pozornost na aktualnu globalnu temu nestašice vode, kao i njezine cijene u plastičnoj ambalaži.

Njezina ovogodišnja akcija bit će vađenje vode iz bunara, a na taj način želi ljude podsjetiti kako se dolazi do vode. Posjetiteljima će posebno atraktivna biti i akcija Željke Gradski koja će spaliti madrac na kojem je spavala posljednjih godina. Na taj će se način simbolično riješiti frustracija. Usto, to je i performans u kojem može sudjelovati i publika. Naime, svi su pozvani da donesu i spale svoje stvari – sve ono što ih u životu najviše frustrira: parkirališne kazne, kaznene prijave, slike bivših ljubavi... Sve čega se žele riješiti.

Ključne riječi

Komentara 6

14
14words
09:21 18.06.2010.

Zoofilija

IN
Individuao
18:26 17.06.2010.

Jadna žena.

KA
Karla
17:58 17.06.2010.

Budaletina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije