Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
44. Dani satire

Vlaho Stulli: KATE KAPURALICA

01.09.2020.
u 14:33

Dubrovačko Kazalište Marina Držića predstavu "Kate Kapuralica" izvodi 19. rujna u kazalištu Kerempuh na 44. Danima satire Fadila Hadžića

Komedija Kate Kapuralica dramski je fenomen hrvatske književne baštine koju je dubrovački pučanin, frankofil i jakobinac, službenik državnog saniteta Republike Vlaho Stulli napisao 1800. godine u doba opće razgradnje socijalnog tkiva Dubrovnika. Tekst je ponovno otkrio Marko Fotez objavivši ga u Mogućnostima 1964., a na scenu ga postavivši u Splitu 1966. u vlastitoj režiji. Dubrovačka publika već je gledala Katu Kapuralicu u produkciji Gradskog kazališta Marina Držića i to u režiji Tomislava Radića pa kasnije Petra Večeka. Izbor Ivice Kunčevića za novu inscenaciju čini se logičnim u ovom antologijskom nizu.

19., subota, 20 sati

KAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA, DUBROVNIK

Redatelj: Ivica Kunčević

Dramaturška obrada: Ivica Kunčević

Scenograf: Miljenko Sekulić

Kostimografkinja: Danica Dedijer

Oblikovatelj svjetla: Zoran Mihanović

Skladateljica: Paola Dražić Zekić

Oblikovateljica scenskog pokreta: Zrinka Japunčić

Jezični savjetnik: Maro Martinović

Grafičko oblikovanje: Maji studio

Igraju: Izmira Brautović, Branimir Vidić, Bojan Beribaka, Ivana Gulin, Nika Lasić, Hrvoje Sebastijan, Edi Jertec, Mirej Stanić, Nina Hladilo, Nikola Sekulo, Boris Matić, Andreo Bezić, Paula Japunčić

Trajanje: 80 min

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije