Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo kulture i medija
Povratak na članak

Više od 2 milijuna kuna potpora za poticanje književnog stvaralaštva

Od 220 autorskih prijava, 168 ih je bilo iz područja književnosti za odrasle, 28 za djecu i mlade te 24 prijevoda. Polugodišnje financiranje zatražilo je 96 autora, tromjesečno 72, a godišnju potporu zatražila su 52 autora

Komentari 2

BA
bardonkaldian
16:42 21.01.2021.

Ovo je sramotno. O piscima ne bih, no iznimno vrijednih naslova za prevođenje ima na stotine, a vlada sufinacira neke smiješne male stvari. Npr. ostala je neprevedena do kraja biografija Iana Kershawa, kao i 2. i 3. knjiga o povijesti religioznih ideja Eliadea. Da ne govorimo o vrsnim djelima povjesnika, psihiloga, filozofa, .... autora kao što su Ernst Nolte, Henry Corbin, Mark Mazower,..

VL
MA
matijapoljak
23:18 22.01.2021.

Sramotno je prije svega da si je ministrica uzela za pravo da s liste koju je predložilo gornje Povjerenstvo - izbaci jedan dio pisaca koje je vrednovalo i predložilo Povjerenstvo, a zatim sama ubacila jedan dio pisaca koji su "socijalno ugroženi ili nezaposleni"!? Najsramotnije je nakon svega da ova čestita tiskovina - o toj skandaloznoj činjenici ovdje uopće nije prozborila jednog jedinog slovca!? A riječ je o skandaloznoj krađi! UŽAS!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.