Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oriental Fusion Stars

Više od 100 izvođača na jedinstvenom festivalu orijentalnog plesa

Festival Oriental Fusion Stars
Foto: Privatni album
1/13
10.11.2018.
u 10:27

Festival ugošćuje plesače iz Hrvatske, regije i Europe

Pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, u organizaciji Plesne udruge Shireen, danas u Zagrebu počinje Oriental Fusion Stars, međunarodni festival. Festival Oriental Fusion Stars jedinstven je projekt Jugoistočne Europe koji prikazuje plesne kombinacije koje se samo ovdje mogu vidjeti na jednom mjestu, a radi se o spoju orijentalnog plesa i svih mogućih plesnih pravaca!

Festival, koji će trajati dva dana i započeti uz Gala show koji se održava 10.11. u prostorijama KUC Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb od 20-22 sata, pratiti će edukativne plesne radionice kojima mogu pristupiti kako plesači tako i oni bez orijentalnog plesnog predznanja a održavati će se u prostoru Plesnog studija Shireen, Poljička 27.

Direktorica festivala, Irena Sertić kazala je da se festival Oriental Fusion Stars održava uspješno već treću godinu za redom te kako je kao organizator jako ponosna da je ideja o stvaranju orijentalno fuzijske scene zaživjela, da je prepoznata i podupirana od mnogih, kako plesača tako i publike.

"Orijentalna fuzijska scena i interes za nju sve je jača u svijetu. Kod nas, sve do ovog projekta, nije bilo platforme koja bi podržala i omogućila tim kreativcima da pokažu svu puninu svog plesnog znanja, koreografske slobode i zanimljive scenografije.

Foto: Privatni album/MailOnline

Festival ugošćuje plesače iz Hrvatske, regije i Europe. Ove godine očekujemo dolazak preko 100 izvođača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Irske, ali i Afrike!! Time se naša priča širi i van granica Europe što nas posebno veseli i što je dokaz da je naš cilj prepoznat, a cilj nam je ujediniti scenu orijenta i fuzija, pokazati da se kvalitetnom suradnjom i spajanjem naoko nespojivog mogu stvoriti prekrasne i originalne kombinacije koje u konačnici pokazuju svu raskoš našeg orijentalnog plesa i kreative plesnih umjetnika! Tako festival nadrasta uobičajen oblik orijentalnog festivala i očekivanih formi te dobiva okvir pravog showa, a to je ono što sam uvidjela da zagrebačka publika voli i podržava iz godine u godinu i trudim se da im svake godine ponudim nešto novo za vidjeti, novi stil i novu fuziju", kazala je Irena napominjući da su fuzije kao plesna forma način da se spoje plesači više država te da naučimo više, ne samo o plesu, već i jedni o drugima, našim kulturama i načinima života.

"U budućnosti mi je želja da uz festivalsku Gala veće i radionice ponudimo i kulturne večeri na kojima će se moći doznati više o zemljama iz kojih dolaze naši sudionici.

Svake godine, pa tako i ove, u foajeu centra za kulturu Travno organiziramo mali bazaar na kojem publika može izbliza vidjeti kako izgledaju naš nakit i kostimi, ali mogu  i kupiti ponešto. Isto tako, na štandovima se nađu orijentalne slastice, brošure, prospekti i suveniri iz različitih zemalja naših izvođača, ali i suportera ovog festivala, napominje direktorica festivala, Irena Sertić dodajući kako su ovim festivalom, Zagreb kao grad domaćin, ali i Hrvatska, dobili priliku da se prezentiraju i pokažu podršku u širenju fuzijske priče koja je sve popularnija u Europi i svijetu te prezentiranju naše kulture i plesa, našeg grada i zemlje.

Ovaj jedinstveni plesni projekt podržan je od Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, te niza sponzora i Večernjeg lista kao medijskog pokrovitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije