Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
michel houllebecq:

"Virus je banalan, a svijet neće biti drugačiji nakon njega. Samo malo gori"

Foto: Fronteiras do Pensamento, Luiz Munhoz, wiki
05.05.2020.
u 11:33

Poznati francuski pisac Michel Houllebecq u eseju je pročitanom na francuskom radiju ponudio neka nepopularna mišljenja o trenutnoj situaciji u svijetu.

Kontroverzni francuski pisac Michel Houllebecq napisao je esej pročitan na francuskom radiju u kojem tvrdi da će svijet nakon koronavirusa ostati isti - samo gori. 

- Ne vjerujem ni sekunde u izjave poput 'ništa neće biti kao prije'. Nakon karantene se nećemo probuditi u novom svijetu. Bit će isto, samo malo gore - rekao je cinični Houllebecq. 

Autor je upozorio i da će fizičko distanciranje i rad od kuće olakšati izolaciju ljudi koju donosi tehnologija. To je odlična izlika, tvrdi on, da se unište ljudski odnosi. "Nikad nije bilo jasnije i da svačiji život ne vrijedi jednako. Ako imate 70, 75, 80 godina i živite u staračkom domu, to je kao da ste već mrtvi" kaže Houllebecq, i inače poznat po radikalnim stavovima koje iznosi u svojim knjigama. 

- Ovo je banalan virus, nije čak ni seksualno prenosiv - izjavio je pisac koji se požalio što ne može ići na svoje duge šetnje zbog strogih pravila karantene. "Pisac mora šetati. Pokušavati pisati ako nemate mogućnost šetnje od par sati nije preporučljivo. Nakupljene frustracije neće se razriješiti i nastavit će se komešati u jadnoj autorovj glavi, a on će poludjeti" ustvrdio je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije