Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milo Sakač

Virtualna izložba zagrebačkog arhitekta kojem se klanja bečka scena

30.04.2020.
u 12:29

Izložba slika koja je trebala prije potresa i pandemije biti otvorena u Mimari, može se pogledati na stranicama Mimare putem virtualnih sadržaja pod motom ZatvoreniAliAktivni

Slikar i arhitekt Milo Sakač koji ove godine obilježava 31 godinu od svoje prve samostalne izložbe, u sklopu zagrebačke Mimare predstavlja javnosti virtualnu izložbu pod nazivom Oluja uma /Mind Storm.

U nemogućnosti organiziranja redovne izložbe za razgledavanje u prostoru Muzeja zbog opasnosti od posljedica nastalih oštećenja zgrade u nedavnom potresu, Mimara pokušava publici pružiti iskustvo doživljaja umjetnosti putem virtualnih sadržaja pod motom ZatvoreniAliAktivni.

Sakač je svojim djelovanjem vezan za Beč gdje prije nekoliko godina otvara slikarski atelje. Članstvo u udruženjima poput Q202 Leopoldstadt Wien i Produzentgalerie, te svjetskoj organizaciji mađarskih umjetnika MKVE (Hungarian visual artist worldwide), svjedoči o renomiranosti u europskim umjetničkim krugovima.

Plan za predstavljanje zagrebačkoj publici bilo je izlaganje pedesetak radova u tehnici akril nastalih tijekom zadnjih pet godina intenzivnog stvaralaštva, koje, naravno, u manjem opsegu posjetitelji i ljubitelji umjetnosti mogu pogledati online na pripremljenoj poveznici virtulane izložbe Oluja uma.

Zagreb je jedna od stanica turneje Lovac misli / Mind Hunter, dok je za Beč bila predviđena izložba Morska prašina / Sea Dust. Nakon Budimpešte i Ljubljane, Milo Sakač lovi, eto pozornost sofisticirane zagrebačke publike u Mimari, nakon čega slijedi Rijeka, grad kulture 2020.

Poveznica na izložbu je: 

www.mimara.hr/Aktualno/Milo%20Sakač%20-%20virtualna%20izložba%20u%20Muzeju%20Mimara%20_8822

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MichelleOU98
MichelleOU98
23:19 04.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b

Avatar NancyUI75
NancyUI75
23:05 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije