Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKA PRIČA
Povratak na članak

Virovitica

Kratka priča “Ranko Marinković” zaštitni je znak Večernjeg lista. Od 1964. godine svake subote izlaze prozni tekstovi poznatih i manje poznatih autora

Komentari 3

SM
stari_mačak
17:37 02.04.2017.

Kolebljivi autor, nikako da se odluči: tetka Marine priče je "zapravo zaboravio, sve osim jedne, a i od te se sjećam samo jednoga dijela." Onda ide nabrajanje: "To su bile njezine životne priče, koje je ona osobno doživjela, a sve su bile o vukodlacima, noćnim pojavama mrtvih, zveketu lanaca, jaucima i spodobama u crnom" pa ispada da ih je ipak sve zapamtio da bi mu promakla jedna priča "koja jest bila o mrtvima, ali sa stvarnim imenima i smještena usred bijela dana. Tada sam je, u paketu s ostalima, podcijenio i skoro zaboravio...". A zašto je naš doktor tako kolebljiv? Pa zato jer do dana današnjeg nije shvatio je li njegovo selo bilo "partizansko" pa su sve muškarce u selu pobili fašisti, ili je selo bilo "ustaško" pa su sve muškarce pobili partizani. S obzirom da je ova nemušta priča objavljena u Večernjaku, bit će da je ipak ovo drugo :)

VL
RA
RatkoHrvatko
10:28 17.04.2017.

Šjor Ranko se okreće u grobu kad vidi s onoga svita kakve brljotine se šalju na natječaj za Večernjakovu kratku priču.

VL
ON
onacita1
18:47 17.04.2017.

Odlična!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.