Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko-američko društvo obilježava četvrt stoljeća svog djelovanja

Violinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti izvodit će zagrebačkoj, varaždinskoj i opatijskoj publici skladbe poznatih skladatelja

Violinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti
Foto: Promo
04.10.2017.
u 12:14

Dio prihoda od koncerta usmjerava se u potporu mladim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz Outward Bound program iskustvenog učenja u prirodi

Uoči 25. godišnjice postojanja, Hrvatsko-američko društvo u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži i Meritum komunikacijama organizira svečani koncertni triptih, tj. mini-turneju od tri koncerta, pod nazivom Izazovi života. Na koncertima u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji nastupat će svjetski poznati violinist s američkom putovnicom Stefan Milenkovich zajedno s uglednim ansamblom Zagrebačkih solista. Koncertni triptih održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Stefan je virtuozni glazbeniku koji je violinu počeo svirati s tri godine. U dobi od deset  godina svirao je na Božićnom koncertu u Washingtonu, SAD, za tadašnjeg američkog predsjednika Ronalda Reagana. Kao četrnaestogodišnjak  svirao je za Papu Ivana Pavla II, dok je u dobi od samo šesnaest godina nastupio na svom tisućitom koncertu. Milenkovichev stil krasi posebna virtuoznost koju sada krasi i zvuk violine koja je izašla iz umjetničke radionice Giovannija Battista Guadagninija sredinom 18. stoljeća.

Do sada su Zagrebački solisti održali preko 3500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama kao što su Musikverein (Beč), Concertgebouw (Amsterdam), Royal Festival Hall (London), Berlin Philharmonic Hall.

Na koncertima u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji posjetitelji će imati priliku čuti izvedbu Malu simfoniju br. 10 u h-molu, Koncert za violinu u e-molu Felixa Mendelssohna, Carmen fantaziju, Pabla de Sarasatea i La Campanellu još jednog velikana glazbe Niccole Paganinija.

Hrvatsko-američko društvo, najstarija je udruga u Hrvatskoj koja promiče pozitivne vrijednosti civilnog društva s posebno izraženom brigom za mlade. Upravo iz tog razloga, zajedno sa suorganizatorima, odlučili su dio prihoda od svih koncerata usmjeriti mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz provedbu Outward Bound programa iskustvenog učenja u prirodi čiji su ishodi izgrađivanje karakternih vrijednosti poput ustrajnosti, zajedništva, suosjećanja te samopouzdanja potrebnog za samostalan život. Outward Bound program realizirat će se na području Like i Velebita u njihovom Centru Veliki Žitnik pokraj Gospića.

Koncert u Zagrebu održat će se u srijedu, 25. listopada u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastup u Varaždinu održat će se u HNK u petak, 27. listopada, dok će se treći koncert u Opatiji održati u subotu, 28. listopada u Kulturnom centru Gervais.

Za sva tri koncerta ulaznice se mogu kupiti i putem weba:

ZAGREB www.lisinski.hr/hr/dogadanja/

VARAŽDIN www.hnkvz.hr/

OPATIJA www.festivalopatija.hr/?lang=hr#programi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije