Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ PRVE RUKE

VIDEO Evo kako izgleda London u karanteni: 'Šetnja je ovdje pravi izazov'

Foto: Screenshot/YouTube
25.03.2020.
u 18:56

Kako to izgleda u stvarnosti imamo priliku vidjeti iz video uratka kojeg je snimila naša poznata dizajnerica Aleksandra Duka.

Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak se obratio građanima kako bi objavio da uvodi karantenu. Pritom je naveo i cijeli niz drugih mjera koje britanska vlada uvodi u borbi protiv koronavirusa. 

Pojasnio je kako se radi o ključnoj mjeri kojom će se pokušati suzbiti epidemija koronavirusa. Građani će moći izlaziti iz kuće o točno određenim, ograničenim slučajevima; zbog kupovine osnovnih namirnica, nekog oblika tjelovježbe jednom dnevno (trčanje, šetnja, bicikl), zbog bilo koje zdravstvene potrebe i radi putovanja na posao samo u slučajevima kada je to zaista nužno.

“To je sve, to su jedini razlozi i slučajevi u kojima možete izaći iz kuće”, kazao je Johnson i dodao kako se građani ne bi trebali susretati s prijateljima niti s obitelji koja ne živi u istoj kući ili stanu. Preporučio je građanima i da koriste usluge dostave hrane te da će policija imati ovlasti kako bi spriječila okupljanja građana, a uvodi se i zabrana okupljanja više od dvije osobe.

No, kako to izgleda u stvarnosti imamo priliku vidjeti iz video uratka kojeg je snimila naša poznata dizajnerica Aleksandra Duka.

"Evo nalazim se u Camdenu, to je kvart u Londonu. Riječ je o inače vrlo užurbanom i prometnom dijelu grada, ali kao što vidimo trenutno je jako malo ljudi na ulicama. Svi se pokušavaju držati propisanog razmaka. Ovdje je izazov u ovim trenucima prava šetnja", kaže Duka između ostalog u videu koji je objavljen na platformi R+, a možete ga pogledati u prilogu.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
stefj
23:18 25.03.2020.

Mene zanima istraživanje Oxforda čiji znanstvenici rade velike količine testiranja da vide koliki dio populacije uopće ima simptome. Po njima je većina populacije već zaražena i već je pobijedila virus bez ikakvih simptoma... Zadnje pretpostavke su da se virus manifestira s malo jačim simptomima kod manje od 1% stanovništva. Onda se već postavlja pitanje opravdanosti ovakvih mjera i suspenzije demokracije koja je sada na snazi...

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:08 25.03.2020.

Pitam se samo... da li ce itko odgovarati za ovo ludilo?! Ali odgovor znam... nece! A nece zato sto su inicijatori ludila gospodari svijeta! Preko dvjesto razlicitih virusa koji uzrokuju gripu je poznato..., gripa je s nama svake godine otkad znamo za sebe... i nikad u povijesti covjecanstva planet Zemlja nije bio pretvoren u kolektivni zatvor! I to zbog virusa koji ne izgleda mnogo opasnije od mnostva virusa koji uzrokuju "sezonsku" gripu i usmrte svake godine od 280 do 650 tisuca ljudi, usprkos svim raspolozivim cjepivima i lijekovima! Ali nekome ovo ludilo odgovara. Nismo mi zatvoreni zbog njihove brige za nase zdravlje nego zbog necijih interesa. Zasto nam tako pedantno ne daju podatke o broju umrlih od ostalih 200-tinjak virusa koji uzrokuju gripu, kao sto to cine u slucaju corona virusa?! Neka narod vidi sto ga i u kolikoj mjeri ubija! Mnogo, jako mnogo pitanja... a nikakvih odgovora... Ne smijes nista ni pitati, jer sve zemlje imaju zakone o sprijecavanju sirenja panike i "fake news"! Gospodari najbolje znaju, gospodari istine i lazi... nemaju "ovce" sto propitkivati... Svjetski totalitarni sustav je mnogo blize nego sto to ovce shvacaju i mnogo blize nego sto to oni koji jos uvijek razmisljaju svojom glavom zele priznati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije