Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje knjige

Veze Crvenog križa i Nezavisne Države Hrvatske

nezavisna država hrvatska
arhivska slika
24.02.2010.
u 12:14

U velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva, u četvrtak, 25. veljače, održat će se predstavljanje knjige "Veze Međunarodnog odbora Crvenog križa i Nezavisne Države Hrvatske", koju je priredio mr. sc. Mario Kevo.

Knjiga "Veze Međunarodnog odbora Crvenog križa i Nezavisne Države Hrvatske" bit će predstavljena u četvrtak, 25. veljače, u velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.

Knjigu je priredio mr. sc. Mario Kevo i to na osnovi izvornoga arhivskog gradiva pohranjenog u Arhivu Međunarodnog odbora Crvenog križa u Ženevi. Knjiga je nastala u suradnji Hrvatskog državnog arhiva, Podružnice za povijest Slavonije, Srijema i Baranje  Slavonski Brod, Hrvatskog instituta za povijest te javne ustanove Spomen-područje Jasenovac.

O knjizi koja osvjetljuje humanitarni rad u Hrvatskoj za Drugog svjetskog rata govorit će Stjepan Ćosić, Nataša Jovičić, Mato Artuković, Mario Jareb i priređivač.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
starceda
13:14 24.02.2010.

O ovom se nije smjelo čuti ni progovoriti 50 godina u zemlji samoupravnog socijalizma!

GA
Gavro
13:20 24.02.2010.

Samo se pitam gdje su nestali ovi minareti sa slike???

VU
vucko
13:46 24.02.2010.

Gavro- gledao sam ih kad su se ti minareti poceli graditi i mi purgeri smo se tome cudili.!945. kad je vlast dosla crvena banda rusili su ih sa :\"Presslufthammerima\", er ih nisu mogli rusiti explozivom,zbog okolnih zgrada.Ovaj okrugli \"Mestrovicev paviljon\" je nakon toga pretvoren u muzej partizanske revolucije ,sa expnatima partizanskog oruzja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije