Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Varaždin

Verdijev "Requiem" bez orkestra, ali sa antologijskim duhovnim pjesmama hrvatskih pjesnika

Davor Višnjić/Pixsell
VL
Autor
Denis Derk
30.03.2021.
u 11:00

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin izvesti će se dramsko-glazbeni prikaz čija je okosnica velebni Verdijev Requiem

U godini kada je publika diljem svijeta uskraćena za velika glazbeno-scenska djela prilična Velikom tjednu, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu odlučilo se za komornu izvedbu velebnog Verdijevog "Requiema", ali uz striktno poštovanje svih epidemioloških mjera.

Tako će u utorak 30. ožujka u Varaždinu i to u velikoj koncertnoj dvorani kazališta biti izveden dramsko-glazbeni prikaz u kojem će se publici izborom iz antologije hrvatske duhovne poezije predstaviti dramska prvakinja HNK-a u Varaždinu Ljiljana Bogojević.

Verdijevu veličanstvenu glazbu koja je nezaobilazna točka repertoara svake koncertne dvorane na svijetu približiti će četiri vokalna solista i zbor u kojem će biti samo trinaest pjevača. Ulogu orkestra ovoga će puta preuzeti pijanistica Helena Borović, a glazbenici će nastupiti pod umjetničkim vodstvom Simona Dešpalja. 

U Varaždinu će nastupiti četiri renomirana solista i to sopranistica Jelena Štefanić, mezzosopranistica Martina Tomčić, tenor Stjepan Franetović i bas Toni Nežić. 

U zboru će nastupiti Valentina Mekovec, Marija Buga Šimić, Tea Zec, Martina Barišić, Rafaela Čanžar, Dagmar Dechslerova, Josip Čajko, Siniša Galović, Boris Beus, Marin Čargo i Dinko Klinec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije