Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival plesa

Veliki Pere Faura i solo plesni kolaž od Genea Kellyja do Maje Plisecke

Foto: Bernhard Mueller
19.07.2018.
u 15:28

Španjolski umjetnik otvara večeras festival u Svetvinčentu, koji traje do 22. srpnja, a dovodi i Antona Lachkyja i Josepha Nadja.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, koji počinje večeras i traje do 22. srpnja, za svoje devetnaesto izdanje u taj istarski gradić dovodi istaknute plesne umjetnike iz Španjolske, Slovenije i Belgije.

“Posve su različiti u svom izričaju i svaki donosi posebnu plesnu poslasticu”, najavljeno je s festivala koji donosi izbor recentnih predstava suvremenog plesa, fizičkog teatra i drugih neverbalnih formi.

Prve večeri scenu će otvoriti Španjolac Pere Faura solo izvedbom predstave “No dance, no paradise”. Poigravajući se elementima pop-kulture, Faura gradi plesni kolaž sastavljen od četiri kanonske koreografije – Genea Kellyja u filmu “Pjevajmo na kiši“, Johna Travolte u „Groznici subotnje večeri“, ruske balerine Maja Plisecke u prizoru umiruće labudice i Anne Terese de Keersmaeker iz predstave „Rosas danst Rosas“.

Već iduće večeri, 20. srpnja, zahvaljujući Iztoku Kovaču, na scenu u Kaštelu stupit će ansambl slovenskog EnKnapa i izvesti “Dark Union”, čiju koreografiju potpisuje slavni Joseph Nadj. Nadrealnom plesnom bajkom Cartoon, koja će izmamiti osmijeh na lica cijele obitelji 21. srpnja predstavlja se Anton Lachky.

Autor kroz igru četiriju plesača pokazuje obitelj u kojoj svako dijete zna svoje mjesto ili ga ne želi znati. Nabrojene predstave uz već poznatog Matiju Ferlina i njegov “Staging a Play: Tartuffe” čine ovogodišnji glavni festivalski program koji je pomno izabran kako bi pokazao različitost, autentičnost i svu raskoš suvremenih plesnih izraza bilo da je riječ o solo formi bilo o velikim ansambl predstavama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije