Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokop u subotu

Velika pjesnikinja Vesna Parun zauvijek će počivati na Šolti

Vesna Parun
arhiva VL
27.10.2010.
u 10:31

Poštovana je želja poetese koja je za svoje posljednje počivalište odabrala rodni otok voljene majke. Vesna Parun počivat će u obiteljskoj grobnici u Grohotama.

Najveća hrvatska pjesnikinja Vesna Parun zauvijek će počivati na otoku Šolti. Pokop velike književnice bit će u subotu, a posljednji ispraćaj sutra, u 11.40 sati, sa zagrebačkog groblja Mirogoj.

Odluka je to koju su zajedno donijeli Grad Zagreb i Ministarstvo kulture na netom održanom sastanku kojem je prisustvovao i načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić.

To je ujedno i odluka koja poštuje želju poetese koja  je za svoje posljednje počivalište odabrala rodni otok voljene majke. Ta će želja biti i poštovana i Vesna Parun će počivati  u obiteljskoj grobnici  u Grohotama.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
10:56 27.10.2010.

A za buduce narastaje ostaje debilna lirika tipa: S ponistre se vidi Solta, piva klapa ispod volta...

MI
mica1111
11:20 27.10.2010.

...debilna? o dragi Bože,neki put je bolje držati usta zatvorena... ...je ti komentar vulgaran...

JA
jankoprekobrda
12:19 27.10.2010.

Uzivaj u miru to koja lijepe rijeci odabrati si znala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije