Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIZAJN

Velik put od umjetničke fotografije do modne marke

dizajneri
Žarko Bašić/Pixell
11.05.2010.
u 19:01

Polazište je naše kreacije umjetnička fotografija i mi na svakoj majici i svakoj torbi prodajemo malo umjetničko djelo.

– Oboje smo u ovom poslu već godinama i prošli smo sve faze, a zajednička modna marka na neki je način logičan slijed naših kreativnih interesa – govore Iva Tuđa i Belizar Valić kada predstavljaju svoje zajedničko modno “čedo” - Shirty bag. A ništa u njihovim službenim biografijama ne otkriva taj dizajnerski put ni životnu fascinaciju modom.

 Novinarka i profesor

Ona je naime novinarka, a on profesor filozofije i etike. No, Iva je već osam godina istaknuta kreatorica torbi, koje žene doslovno obožavaju, a Belizar je umjetnički fotograf koji surađuje sa svim relevantnim modnim časopisima kod nas i u inozemstvu.

 – Kao i sve u životu i ova je ideja došla spontano, a nastala je iz sličnih estetskih i vizualnih percepcija i ideja, iz sličnih stavova o dizajnu, pa i modnom dizajnu. Recept je uvijek jednostavan –pokušati pronaći ili improvizirati originalnost, jer u ovo doba postmoderne jako je teško nešto definirati kao originalno. Stoga je polazište svakog komada koji nudi Shirty bag u originalnim Belizarovim umjetničkim fotografijama. Tako mi na majici ili platnenoj ljetnoj torbi zapravo prodajemo malo umjetničko djelo, objašnjava Iva Tuđa.

 A o inspiraciji Belizar Valić kaže:

– Oboje smo orijentirani na sveukupni životni stil i cjelokupni modni izričaj kakav je vladao sedamdesetih godina 20. stoljeća, sa svim aspektima hipijevskih i disko utjecaja.

 Ljetna modna igra

 Sve se to prožima u našem brendu. Svaki je print originalan i neponovljiv, u svaku majicu unosimo inovativne detalje koji ga izdvajaju iz prosjeka na tržištu. Pri tome se trudimo biti jednostavni, ali u potpunosti podređeni ležernom shvaćanju mode kao prave ljetne igračke za koju vam treba samo dobra majica, a ako ste žena i obavezna torba ili kakav komad nakita.

 Iva se nadovezuje s objašnjenjem da su majicama i torbama dodali i nakit koji je također unikatan. On naime nastaje od vintage-komada (pronašli su u ormarima svojih mama, pa i baka). Uskoro će ponuditi i muške majice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije