Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK ZAGREB

Večernjakovi čitatelji uživali u najpopularnijem baletu na svijetu

Večernjakovi preplatnici i dobitnici nagradne igra na Orašaru
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/13
06.01.2020.
u 00:32

Večernji list je svojim čitateljima podijelo 2x120 ulaznica za balet "Orašar" koji se rasporodao u prva dva dana nakon što je Hrvatsko narodno kazalište pustilo ulaznice u prodaju

Raskošni kostimi, bajkovita scenografija i zaigrana glazba zajedno čine filmske prizore na pozornici HNK Zagreba gdje je svjetski poznati fenomen, odnosno balet Petra Iljiča Čajkovskog „Orašar“, jučer zadivio publiku koju su činili Večernjakovi pretplatnici i sudionici nagradne igre. Večernji list je, naime, podijelio 240 ulaznica svojim čitateljima za spektakularnu izvedbu globalno najpopularnijeg baleta čije su ulaznice u HNK bile rasprodane isti dan kada su puštene u prodaju.

-Osvojila sam ulaznice i ne mogu opisati koliko sam uzbuđena bila kada sam saznala. Svi su pohitrili na predstavu i teško se moglo do njih jer je ovaj čaroban balet za sve generacije- rekla nam je Jasna Janjanin koja je sama godinama trenirala balet pa joj je posebno blizak, a sa sobom je u kazalište dovela kćer, Dijanu Stopnišek.

Večernjakovi preplatnici i dobitnici nagradne igra na Orašaru
1/13

Sjedala zagrebačkog HNK popunili su Večernjakovi čitatelji svih uzrasta. Tako je umirovljenik Stjepan Bizečki stigao u društvu supruge Mirjane, srednjoškolka Brigita Grčić, pak, stigla je s tetom Vericom, a Iva Petrović došla je podržati svoju tetu Sandru Miš, koja je bila jedna od balerina u plesnoj postavi „Orašara“, sa svojom prijateljicom Klarom Obradović.

-Priča je fanstastična i ovo je drugi puta da gledam ovu predstavu, a ne bih se vraćala da nisam oduševljena. Zaista su opravdano ljudi čekali u redovima za ulaznice- rekla je Vesna Erceg koja je u kazalište došla u pratnji prijateljice Antonele Tripo.

U središtu priče izvorno nazvane „Ščelkunčik“, ili na engleskom jeziku The Nutcracker, je djevojčica Klara koja za Božić dobiva na dar drvenog orašara. Kada se usred noći iskrala da ga još jednom vidi, naiđe na neobičan prizor. Njezin lutak oživi i vodi rat s miševima. Bajku su na daskama zagrebačkog kazališta uprizorili iskusni baletani i balerine koji su u autentičnim i  detaljiziranim kostimima koji podsjećaju na kraljevsku odjeću iz doba carice Sisi harmonizirali se s veličanstvenim notama ruskog skladatelja. Izvedba je zaslužila ovacije i gromoglasni aplauz publike, što nakon gotovo svake plesne točke, što na kraju baleta.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije