Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPOKON

Večeras se otvara Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu!

msu
11.12.2009.
u 00:10

Muzej suvremene umjetnosti otkriva se prvim stalnim postavom sa 600 izložaka u novoj zgradi u Novom Zagrebu

Napokon, kažu mnogi, i to smo dočekali – večerašnje otvaranje Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Ulazimo u Kuću umjetnosti čije su ostvarenje sanjale mnoge generacije prije nas.

Šest je godina Tehnika kao izvođač radova držala otvoreno gradilište, a od javnoga natječaja i prve nagrade za arhitektonski projekt dodijeljene arhitektu Igoru Franiću do današnjega otvaranja Muzeja prošlo je – punih deset godina.

Počasno mjesto pripalo je grupi Gorgona, koja je od 1959. do 1966. promijenila poimanje umjetnosti. Uz djela Knifera, Picelja, Vanište, Kožarića i drugih autora, ime Gorgona dobila je i najmodernija multimedijska muzejska dvorana koju su ispunili novinari i umjetnici. Šeststotinjak eksponata koje je u pola stoljeća prikupio MSU otkriva se prvim stalnim postavom “Zbirki u pokretu” u izboru Tihomira Milovca i Nada Beroš.

Milan Trenc, docent, pročelnik Odjela za animaciju i nove medije ALU, kaže:

– Zgrada na Katarinskom trgu 2 bila je neprimjerena za suvremenu umjetnost. Napokon ćemo moći vidjeti što sve imamo, što su kustosi i umjetnici prikupili za posljednjih 50 godina. Bit će tu prostora i za studente, čemu se posebno veselim. Posebno me zanima multimedijska dvorana te mogućnost za interaktivan rad. (doj)

Ključne riječi

Komentara 14

IB
Ivana Brkić Ćubela
10:50 11.12.2009.

EU janez ajmo se kladiti da neznas da imate Muzej savremene u Ljubljani PARASITE

DO
doktorica
17:20 11.12.2009.

Da je više umjetnosti nego garaža ...

Avatar Jorge
Jorge
09:56 11.12.2009.

Mislim da je sinoć Predsjednik posjetio Muzej. I naravno, u duhu medijske kulture u Hrvata on umjesto o muzeju laprda o Sanaderu. Čudan običaj da na velesajmu govori o Zagorcu, na Kubi o kamionima, u vrtiću o Polančecu. Totalna idiotarija.ja. Ako su mediji postavili takovo pitanje trebao ih je upozoriti na vrijeme i mjesto na kojem se nalaze. Nije njihova svađa vrijednija od novog Muzeja. On bi trebao uvesti tjednu konferenciju za medije na kojima mu mogu postavljati pitanja. Novi Muzej nije mjesto za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije