Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jer svirati se mora

Uživajte u alkemiji Tamare Obrovac i Transhistria quarteta u Aquariusu

Srecko Niketic/PIXSELL
14.06.2021.
u 18:11

Tamara Obrovac s Transhistria quartetom nastupit će u četvrtak 24. lipnja u zagrebačkom klubu Aquarius.

U novoj epizodi serije “Jer svirati se mora”, koju su financijski pomogli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatska glazbena unija, Tamara Obrovac s Transhistria quartetom nastupit će u četvrtak 24. lipnja u zagrebačkom klubu Aquarius.

Tamara Obrovac i Transhistria quartet u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec koncertnu će publiku povući za sobom na glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj kvartet poznat je po posebnoj alkemiji te gotovo telepatskom međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument. Tamara je unikatna pjevačica jedinstvenog spoja etno i jazz izričaja, a osim toga je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i vlasnica osam diskografskih nagrada Porin, dobitnica nagrade Zlatna arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”. Imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Musica u kategorijama europske glazbe i nagrade publike. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, više od 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se u spomenutoj akciji “Jer svirati se mora”, a prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun pravo je mjesto za uživanje u ovakvim nastupima uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije