Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Clare Mackintosh "Vidim te"

Uz ovaj triler morate računati na neprospavanu noć, ali i strah

Foto: Arhiva Znanje
24.01.2018.
u 14:28

Literarni trendovi zadnjih su nekoliko godina u prvi plan izbacili psihološke trilere, a kao jedna od majstorica žanra nametnula se Clare Mackintosh, koju je hrvatska čitalačka publika upoznala čitajući roman “Pustila sam te”. Sada je pred nama novi roman “Vidim te” (Mozaik knjiga, urednik Zoran Maljković, prijevod Svetlana Grubić Samaržija, 99 kuna) u kojem je autorica usavršila metode kojima čitateljima tjera strah u kosti.

Ovdje, naime, pratimo svakodnevni, sasvim običan život nekolicine sasvim običnih žena. One imaju posao, obitelji, probleme, prošlost... To bi zapravo mogla biti svaka od nas, jasna je poruka. U trenutku kada jedna od tih žena tijekom zamornog putovanja s posla kući u novinama otkrije svoju sliku objavljenu uz oglas o pružanju seksulanih usluga stvari se kompliciraju. Te žene netko neprestano prati, a sve kako bi ih zainteresiranim klijentima ponudio na internetu. Zabrinuta žena slučaj odmah prijavi policiji, ali za njega “zagrize” tek policajka koja se bavi krađama u podzemnoj željeznici. Svi ostali, uključujući i članove njene obitelji, uvjereni su da je riječ o zabuni. No istovremeno strava nezaustavljivo raste, a “veliki brat” u svojem praćenju postaje sve agresivniji.

Upravo u tom prijelomnom trenutku romana dolazi do izražaja način na koji je Clare Mackintosh ušla u posao spisateljice krimića, a učinila je to nakon dvanaest godina rada u policiji, u odjelu za kriminalističke istrage. Ma koliko potezi policije bili dobro napisani, autorica se uzda u književno umijeće velikih obrata i stoga u ovom romanu nudi čak dva vrlo neočekivana raspleta, od kojih onoj zadnji može biti i okidač po kojem ovaj uzbudljivi triler može dobiti i svoj nastavak. Stoga, kada se posvetite romanu “Vidim te”, mudro bi bilo računati na barem jednu neprospavanu noć.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije