Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Rimu

Uspjeh “Noći bogova” Mire Gavrana u kazalištu studentske četvrti

rim
17.02.2010.
u 15:30

Premijera, na talijanskom jeziku, u rimskom kazalištu “Teatro Allo Scalo” u boemsko-studentskoj četvrti održana je u utorak navečer i doživjela je uspjeh kod publike.

U Rimu je izvedena drama hrvatskog književnika Mire Gavrana “Noć bogova”. Premijera, na talijanskom jeziku, u rimskom kazalištu “Teatro Allo Scalo” u boemsko-studentskoj četvrti održana je u utorak navečer i doživjela je uspjeh kod publike. Za prijevod na talijanski jezik i režiju predstave zaslužna je Gorjana Dučić, a u glavnim ulogama nastupali su Pietro Bontempo, Claudio Gnomus i Sandro Torella.

Gavran je kazao da je jako zadovoljan ne samo time što je drama prevedena na talijanski i izvedena u Rimu nego i samom izvedbom.

– Prema reakciji publike, mislim da joj se djelo svidjelo – kazao je Gavran.

Drama se događa na dvoru francuskog kralja Luja XIV., a uz njega junaci su i najveći dramatičar toga vremena Moliere te dvorska luda. Talijanska je izvedba sedamnaesta premijera te Gavranove drame i nakon Rima, gdje će je izvoditi do 23. veljače, bit će izvedena i u drugim gradovima.

Danas će Miro Gavran studentima na rimskom sveučilištu Sapienza predstaviti svoj dramski i književni rad.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:58 17.02.2010.

ipak je došlo vrijeme da se prikazuju djela srpskog pisca MIle Gavrana,koji je toliko želija biti rvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije