Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak o HGZ-u u Ministarstvu kulture

'Đurić je spominjao strateške partnere i investitore ali nije rekao tko su oni'

Nina Obuljen Koržinek
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
22.11.2018.
u 18:50

Kako nam je sama potvrdila, ministrica je na sastanku podržala održavanje izborne skupštine HGZ-a, zakazane za 28. studenoga

Hrvatski glazbeni zavod je, u prvom redu, najstarija glazbena ustanova u Hrvatskoj, osnovana 1827. godine u Zagrebu, a potom zgrada s prvom zagrebačkom koncertnom dvoranom koju je to društvo ljubitelja glazbe sagradilo i u nju se uselilo 1876. godine. Zbog sukoba oko različitih vizija budućnosti društva i zgrade, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek jučer je na sastanak pozvala sve članove Ravnateljstva HGZ-a, kao i predsjednika Niku Đurića.

Prema riječima potpredsjednika Ravnateljstva Mladena Janjanina, znakovito je što su na tom sastanku, skupa s onima članovima Ravnateljstva koje je Đurić jednostranom odlukom smijenio i isključio iz članstva, sjedile i članice Ravnateljstva Božena Šarčević i Nada Lang, pa je Đurić na drugoj strani ostao potpuno usamljen. – Odmah na početku izrazili smo veliko žaljenje što je tako vrijedna institucija s tako vrijednom baštinom i tolikim značenjem za hrvatsku kulturu dovedena u takvu situaciju – rekla nam je nakon sastanka ministrica Obuljen Koržinek te dodala kako je Ministarstvo još zabrinutije zato što na sastanku nisu čuli jasnu viziju o budućnost važne ustanove.

– Gospodin Đurić je spominjao strateške partnere i investitore koji su navodno zainteresirani za HGZ, ali nije rekao tko su oni, niti u što bi točno uložili sredstva, a ni čime bi se u zgradi HGZ-a točno bavili – rekla nam je ministrica. – Mislim da postoji puno mogućnosti i da taj prostor u svakom slučaju mora biti u funkciji kulture i kulturnih udruga koje bi svojim djelovanjem u HGZ-u mogle pridonijeti njegovoj održivosti – rekla je ministrica izrazivši spremnost Ministarstva kulture da pomogne u kreiranju vizije za daljnji rad i održivost HGZ-a.

Kako nam je sama potvrdila, ministrica je na sastanku podržala održavanje izborne skupštine HGZ-a, zakazane za 28. studenoga, kao mjesto na kojem će se potvrditi legitimitet i povjerenje vodstvu ili će biti izabrano novo. Kao izraz svoje brige, Ministarstvo će na skupštinu poslati i svog predstavnika kao promatrača.

Komentara 2

VI
virtual1
19:57 22.11.2018.

a vidi ovog raščerupanog parazita koji ni sam nezna zašto postoji, a još manje zašto plaću dobiva.

IL
ilija26
19:27 22.11.2018.

Smeće uhljebničko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije