Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNO PRIZNANJE

Una Vizek dobitnica je nagrade Marin Držić za dramu

Pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste-Sočo i predsjednica Povjerenstva Branka Cvitković
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
15.03.2018.
u 15:06

Stručno povjerenstvo za tu nagradu čine Branka Cvitković, Magdalena Lupi Alvir i Mario Kovač koji smatraju da se njena drama izdvojila “nekonvencionalnošću, originalnošću, neobičnim pristupom temi, lucidnim humorom i pronicljivim odmakom te se čita gotovo u dahu”

Nagradu za dramsko djelo Marin Držić za 2017. osvojila je Una Vizek za dramu “Ja od jutra nisam stao” u kojoj se duhovito poigrava s rodnim i spolnim ulogama.

Stručno povjerenstvo za tu nagradu čine Branka Cvitković, Magdalena Lupi Alvir i Mario Kovač koji smatraju da se njena drama izdvojila “nekonvencionalnošću, originalnošću, neobičnim pristupom temi, lucidnim humorom i pronicljivim odmakom te se čita gotovo u dahu”, istaknule su na konferenciji za novinare pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste-Sočo i predsjednica Povjerenstva Branka Cvitković.

Drugu nagradu osvojila je Vedrana Vrhovnik za “Snijeg”, a treću dijele Elvis Bošnjak za dramu “Usidrene” i Dino Pešut za trilogiju “Olympia stadion”. Prva nagrada iznosi 40 tisuća kuna, druga 30 tisuća, a treća 20 tisuća kuna.

Komentara 2

IA
Ivo_Andrič
16:40 15.03.2018.

Pa ja se okretjem u grobu. To svake godine isti ljudi živiju od toga? To su neke braniteljske stipendije? I di su ju oni dizali bili šatorje? ps Ne mislim na ove šatorje na sliki naslovnoj. Zna se dobro kakve šatorje mislim

IA
Ivo_Andrič
17:18 15.03.2018.

I kada ćeju glumci htjeti glumjeti utome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije