Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak pripovjedača

Umro književnik i urednik Milan Osmak

Milan Osmak
Duško Marušić/PIXSSEL
16.02.2015.
u 11:05

U Zagrebu je umro književnik Milan Osmak

U Zagrebu je u sedamdeset i petoj godini života umro književnik, urednik, novinar Milan Osmak. Rođenje u Pančevu 1940. godine, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu komparativnu književnost i dva svjetska jezika. Bio je novinar i urednik na Radio Zagrebu, u novinskim kućama Novi list u Rijeci i Vjesnik u Zagrebu, ali i mornar na trgovačkom brodu, lučki brojač tereta, prodavač elektromaterijala, osnivač povijesne revije Fokus, glasnogovornik u komunalnom poduzeću Čistoća, direktor izdavačkog poduzeća Stvarnost u Zagrebu, nakladnik knjiške produkcije.

Pisao je i pod pseudnonimom Willy Stenton, a objavio je kriminalističke romane "Platite A bombu", "Mrtvi ne govore", "Žrtva otmice", te "Srebrnu karavanu" i "Čovjek s ožiljkom", ali i "Krvotok broda", antologiju hrvatske poezije o moru "Mare nostrum", "Sretni Posejdonov vrtlar", "Lovci na amfore", zbirku priče za djecu "Ribohvatanje", roman "Čežnja i požuda", "Ispraznite Titanic", "ZG Love story", "Ivana: tajanstveni otok", "Tulum sa tunama", "Mario petnaestogodišnji kapetan", "Ljetovati na Marsu"... Knjige su mu prevedene i na strane jezike. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije