Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez dlake na jeziku

Umrla autorica koja je otvoreno govorila o svojem tumoru i depresiji

07.01.2020.
u 18:25

Njena knjiga "Prozac nacija" postala je hit s uspješnom ekranizacijom

Umrla je Elizabeth Wurtzel, američka autorica koja se proslavila memoarima u kojima je bez dlake na jeziku opisivala svoj život obilježen depresijom, te legalnim i nelegalnim drogama kojima ju je pokušavala držati pod kontrolom.

New York Times svojedobno ju je prozvao "Sylvijom Plath s egom Madonne", što se vidjelo i u njenim knjigama, pogotovo onima koje je napisala nakon što se proslavila svojim prvijencem.

Na temelju njene "Prozac nacije" koja je objavljena 1994. godine snimljen je i istoimeni film s Christinom Ricci u glavnoj ulozi, koji je početkom dvijetisućetih obilazio festivale diljem svijeta.

Elizabeth Wurtzel zadnjih je godina podjednako otvoreno govorila i o tumoru kojem je na koncu podlegla, inzistirajući da ju se ne smije žaliti jer je "opaka cura" do samoga kraja. 

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Diesel
19:30 07.01.2020.

U modernom drustvu je nazalost sve vise i vise depresije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije