Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. Hazanavicius

Umjetnik - crno-bijeli, nijemi film godine napokon i u našim kinima

artist_nnn_kul_290212
\"
03.03.2012.
u 15:39

Nakon dugog čekanja u kina napokon stiže “Umjetnik”, film koji je ove sezone osvojio sve što se osvojiti dalo, od nagrada u Cannesu do Oscara

Cinestar i druga kina, Blitz Nakon dugog čekanja u kina napokon stiže “Umjetnik”, film koji je ove sezone osvojio sve što se osvojiti dalo, od nagrada u Cannesu do Oscara. Taj crno-bijeli, najvećim dijelom nijemi film, oda je starom Hollywoodu, personificiranom u liku šarmera Georgea Valentina (uvjerljivi Jean Dujardin), zvijezde koja ne pronalazi svoje mjesto u eri zvučnog filma, baš kao što to svojedobno nije uspjelo ni Busteru Keatonu ni nizu drugih velikana koje su pregazili neki drugi, govoreći glumci. Novu hollywoodsku generaciju u filmu utjelovljuje mlada Peppy Miller (Bérénice Bejo), glumica čija se neostvarena romansa s Valentinom provlači kroz cijeli film, dok on polako tone prema dnu, a ona se uspinje prema hollywoodskom vrhu. A osim kao posvetu prošlome vremenu, film možemo gledati i kao metaforu trenutačnoga stanja američke filmske industrije, u vrijeme nove financijske recesije i dolaska novih, trodimenzionalnih formata koji redefiniraju ulogu glumca.

Komentara 2

PE
peugeot
17:24 03.03.2012.

Francuski film s genijalnom (crno-bijeli+nijemi !) idejom i vrhunskim glumcem (Jean Dujardin) je - super ! Vidjecete ! @pidocha : Sibencaninu, trebate ga gledati obavezno !

MU
mala ulica
09:34 04.03.2012.

Tko voli crno bijeli i skoro nijemi film; Daunbailò (Down by Law) 1986 Tom Waits, John Lurie i Roberto Benigni. Lijepu zabavu želim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije