Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emma Hack

Umjetnica zaslužna za slavni Gotyeov spot, uživo slika na golim modelima

Foto: Emma Hack Official
1/14
19.11.2019.
u 12:19

Emma Hack, umjetnica iz Australije najpoznatija po bodypaintingu u video spotu za pjesmu "Somebody that I used to know" glazbenika Gotyea, uživo će slikati modela na Affordable Art Fairu u Singapuru koji traje od 22. do 24. studenog. Djela Emme Hack karakteriziraju živopisne pozadine s kojima se stapaju potpuno goli modeli. Za slikanje jedne osobe i fotografiranje treba joj između 8 i 15 sati rada, a prilikom snimanja koristi i žive ptice koje postaju dijelom umjetničkog djela. 

S pticama je, ispričala je Hack u jednom intervjuu, ipak teško raditi te one poziraju na modelu tek kada je rad završen, a ponekad im čak pušta glazbu ili zvukove drugih ptica kako bi se namjestile u određenu pozu.

Uživo je slikala već nekoliko puta, što je, kaže, za nju veoma naporno, jer slika i po više od 15 sati - pogotovo ako razgovara s publikom. A iako sada bez problema slika sasvim gole modele, prije nije bilo tako. 

1/14

- Bilo me sram slikati aktove jer sam bila jako nesigurna u vlastiti izgled. I sada jako pazim na svoje modele i na to da im je ugodno - kazala je Hack. 

U posljednje je vrijeme ova australska umjetnica izlagala svoje radove diljem cijelog svijeta, u Miamiju, New Yorku, Melbourneu, Adelaideu i Londonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije