Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb

U znaku vage – Ranko Marinković u očima mladih autora

Redatelji  Ivan Plazibat, Olja Lozica i Helena Petković
pixsell
19.02.2013.
u 21:52

Redatelji Helena Petković, Ivan Plazibat i Olja Lozica u Marinkovića unose svoj autorski rukopis. Svi odreda ističu ljepotu njegovih rečenica, ali i to da te rečenice zvuče kao da ih je Marinković napisao jučer

– Ranko Marinković svojim je neprolaznim djelima obilježio hrvatsko kazalište 20. stoljeća – rekla je Ana Lederer, intendantica HNK Zagreb, najavljujući premijeru Marinkovićeva triptiha, predstave “U znaku vage”, najavljenu za petak 22. veljače (u 19 sati).

I baš zbog toga bilo je zanimljivo vidjeti izuzetno mlade autore predstave koja se sastoji od tri jednočinke po motivima iz novela velikog književnika čiju stotu godišnjicu rođenja obilježavamo upravo tog 22. veljače.

A redatelji Helena Petković, Ivan Plazibat i Olja Lozica u Marinkovića unose svoj autorski rukopis. Svi odreda ističu ljepotu njegovih rečenica, ali i to da te rečenice zvuče kao da ih je Marinković napisao ne samo o onome jučer nego upravo o onome što nam se događa danas. Sve troje stižu s Mediterana i kažu ovo je potraga za svim onim što se skriva iza idiličnih mediteranskih razglednica, a čemu je Marinković najbolji svjedok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije