Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit predstava za djecu

U Žar ptici su "Klepetan i Malena" pravi spektakl

predstava Malena i Klepetan
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/6
20.03.2019.
u 13:36

U samoj predstavi u središtu su dvije rode, ali i čovjek koji im pomaže, a kroz priču, koja slijedi sve kanone basne, mališani uče o tome koliko je ljubavi potrebno da jedan rodan svake godine preleti preko pola svijeta i vrati se u svoje gnijezdo

Velika je to ljubavna priča koja traje dulje od brojnih brakova, tako nam je lani u travnju priču Klepetana i Malene predstavio redatelj Želimir Mesari. Naime, slavne su rode tada osvanule i na kazališnoj sceni, u hit-predstavi Žar ptice “Klepetan i Malena”, prema priči Mirjane Pičuljan Štrige.  

U samoj predstavi u središtu su dvije rode, ali i čovjek koji im pomaže, a kroz priču, koja slijedi  sve kanone basne, mališani uče o tome koliko je ljubavi potrebno da jedan rodan svake godine preleti preko pola svijeta i vrati se u svoje gnijezdo, ali i s kakvim ga strapnjama tamo čeka njegova roda. U kazalištu za djecu ta je priča pravi spaktakl: na sceni su glumci, ali i lutke (rode igraju glumci, a ostale su životinje lutke), a cijeli strop kazališta je  “odjeven” u projekcijsko platno na kojem se emitiraju filmovi s letom roda.

Kostime je kreirala Danica Dedijer, lutke izradila Ana Sekulić, scenografiju Davor Antolić, glazbu je skladao Damir Šimunović, koreograf je Pravdan Devlahović, a naslovne uloge tumače Zoran Pribičević i Amanda Prenkaj, dok su uz njih na sceni Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić...

Hrvatska turistička zajednica tijekom proljeća 2016. lansirala je promotivnu kampanju u koju je uvršten i animirani filmić o Malenoj i Klepetanu pod nazivom "True love returns in the spring“, a video je i sada aktualan budući da se najpoznatiji rodan na svijetu vratio jučer svojoj Malenoj.

Video s ljubavnom pričom dviju roda samo je u prvih mjesec dana ostvario gotovo tri milijuna pregleda. Na Twitteru je video ostvario gotovo 100.000 pregleda. Animirani video kreiran je, inače, u četiri verzije, na engleskom, njemačkom, talijanskom i francuskom jeziku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije