Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sklopu festivala

U tunelu Grič pogledajte genijalnu izložbu LUMINAR Paola Gentilinija!

10.07.2018.
u 16:11

Izložba LUMINAR sastoji se od snažnih vizualnih instalacija koje "uključuju" svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmsku čaroliju.

Paolo Gentilini, redatelj i majstor vizualnih specijalnih efekata za film, autor je neodoljive multimedijalne izložbe “Luminar“ koja je otvorena u Tunelu Grič u Zagrebu 24. lipnja 2018. u sklopu FANTASTIC ZAGREB FILM FESTIVALA.

Izložba je do sada izazvala veliki interes posjetitelja a dobra vijest je da svi koji nisu stigli ranije, nesvakidašnje eksponate mogu pogledati još ovaj tjedan, do petka 13. srpnja, kada se postava skida.

Izložba LUMINAR sastoji se od snažnih vizualnih instalacija koje "uključuju" svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmsku čaroliju.

Cilj LUMINARA je uključiti gledatelje i u potpunosti ih "uroniti" u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i tako doživjeli svoje okruženje.

Paolo Gentilini, filmski stvaratelj, educiran u Pragu (Prague Film School), Londonu (Escape Studios) i Los Angelesu (New York Film Academy), spojio je stvarnost i film uživo stvarajući atmosferu koja je prikazana na fotografijama, dajući gledateljima dojam hodanja kroz filmski set, no bez kamera koje snimaju.

Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1.5x2 metra), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Uz navedeno, gledatelji će biti u mogućnosti uživati u posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativan proces miješanja VFX-a i "live action" fotografije.

Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitoga životnog puta i života.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije